“M-am identificat și eu cu portretul robot al doctorului român, când, cu mulți ani în urmă, m-am întors din străinătate unde lucram cu contract și eram foarte bine plătit și le-am spus că mă întorc pentru o activitate care nu seamănă cu cea a doctorului din vestul Europei, pentru că în România nu voi fi doar doctor, să tratez pacienți, ci mă voi implica să schimb. Le-am spus atunci că vreau să fac secția mea, care nu arăta prea bine atunci, să arate mai bine ca secția în care lucram acolo, într-un mare spital vest-european. Ei spuneau că sună mai interesant, noi ne simțim o piesă într-un mecanism, ce vrei să faci tu pare mai motivant. Atunci le-am spus: încet, că nu am locuri pentru toți doctorii din Franța să vină în spitalul din Timișoara”, a spus Săndesc, în cadrul unei întâlniri unde se vorbea despre înfiinţarea unui centru de radioterapie pentru bolnavii de cancer din Timişoara.
Săndesc s-a întors în Timişoara şi a vrut să schimbe aspectul secţiei pentru ca pacienţii să aibă parte de condiţii decente în spital. A reuşit prin propriul exemplu, apoi s-au alăturat şi alţii, care au pus umărul.
“Ce am făcut atunci a fost să începem să spălăm bolnavii, saloanele, toaletele, apoi oamenii au început să ne ajute, ba să schimbe toaletele, faianța, toată instalația, etc, acum secția noastră e mai frumoasă ca cea din Franța, unde lucram atunci. Apoi Dumnezeu m-a ajutat și am reușit să propag modelul la nivel naţional și am reușit acel program de Terapie Intensivă care asigură condiții bune de tratament pentru bolnavii în stare foarte gravă”, a declarat Săndesc.
Prin implementarea acestui program, Secţia de Terapie Intensivă primeşte finanţare separată faţă de spital pentru medicamente şi materiale sanitare, astfel încât cei care se luptă cu secundele în salvarea vieţilor să aibă toate cele trebuincioase.
Citiți principiile noastre de moderare aici!