România a fost reprezentată de mai multe echipe. Pe lista participantelor s-au aflat naţionala de seniori, naţionala de juniori, regionala Moldovei şi regionala Bucureşti, plus echipa de catering a României. Cea din urmă, alcătuită din 2 timişoreni şi 2 bucureşteni, a obţinut bronzul competiţiei.
Remus Tomici, Mărioara Vîrtop, Gabriel Sabadish, Marian Misircic au gătit un meniu pentru 150 de persoane având succes la publicul care a cumpărat până la ultima porţie tot ceea ce ei au pregătit.
Specialităţile au fost supă cremă de dovleac cu spumă de spanac şi crutoane de bacon şi migdale; meniu vegetarian cu mix de fasole, linte, mazăre, cu sos de ardei gras; meniu de peşte cu duet de somon-şalău in foi de alge nori, cu garnitură de tăiţei de legume şi orez cu praz şi sos de lămâie cu muştar; fel de bază – muşchiuleţ de porc provencale, garnitură de cartofi cu brânză feta şi pătrunjel, varză roşie cu miere şi sos de soia şi sos de piper roze; desert – cremă de brânză proaspătă cu lemongrass pe pat de mămăligă cu vanilie la grătar şi sos de mentă cu merişoare.
IKA Olympiade der Koche are loc din 4 in 4 ani, în anii în care se desfăşoară şi Jocurile Olimpice de Vară. La concursul din acest an, Germania a obţinut aurul, Suedia argintul şi România bronzul – performanţă importantă de care am mai avut parte prin anii 70-80.
Remus Tomici, bucătarul şef de la Casa del Sole Sky, are 38 de ani şi s-a născut şi format în Timişoara. Are 17 ani de bucătărie, iar în ultimii 3 a participat la mai multe concursuri internaţionale şi naţionale. Competiţia Medjunarodni Kulinarski Festival de la Biser-Mora din Croaţia i-a adus 2 medalii de bronz şi un aur, aur care l-a calificat la Olimpiada din Germania. A mai participat la Balkan Culinary Cup din Grecia. În 2011 a câştigat Cupa Banatului la Gătit, iar între 24-25 octombrie va participa la finala naţională Metro Chef.
Pentru viitor îşi propune să participe la Campionatele Mondiale de la Luxemburg din 2014.
Citiți principiile noastre de moderare aici!