Concurența este, însă, de aproape opt persoane pe un loc, la examen prezentându-se 1.078 de profesori din totalul de 1.255 de înscriși, care susținuseră în prealabil și proba practică la disciplina aleasă. Cadrele didactice timișene au primit subiecte grupate pe 65 de discipline diferite. Din cele 140 de posturi titularizabile, 100 sunt în mediul urban.
„Cele două persoane eliminate au încercat să fraudeze examenul. Asta înseamnă că au încercat să copieze, într-o formă sau alta. Acesta este, de cele mai multe ori, motivul pentru care concurenții sunt scoși din sală”, a precizat Cornel Petroman, inspector școlar general al județului Timiș.
Ce au spus profesorii
În general, cadrele didactice au fost de părere că gradul de dificultate al subiectelor a fost unul mediu, o parte dintre ei spunând totuși că au părut mai grele față de 2012. „Mi s-a părut puțin mai greu ca anul trecut, același model de subiecte dar mai dificile. Sper să iau măcar un opt cincizeci”, a spus Nicoleta Rus, învățătoare la școala din comuna Șandra.
„Cred că subiectele au fost destul de simple, dar ajungem din nou la vechea problemă că știm să măsurăm dar nu știm ce anume. Marea majoritate a subiectelor merg pe zona de didactică-metodică, și practica nu demonstrează că omul e competent profesional la oră. Apoi se duce la clasă și îl mănâncă de viu orice programator care știe meserie. Atunci e normal să existe o animozitate fiindcă sunt oameni slab pregătiți, dar nici nu se încearcă structurarea subiectelor în așa fel încât să măsoare niște valori care să se reflecte în ceea ce reușesc elevii”, a declarat Alexandru Iovanovici. Profesor de informatică la Colegiul Național „C. D. Loga”, unde predă trei ore pe săptămână, fiind în același timp doctorand la Universitatea „Politehnica” din Timișoara, acesta crede că va obține o notă mai mare de opt.
Lucrările se corectează în opt centre din țară, Timișoara nefiind printre acestea. Primele rezultate vor fi afișate în 5 august, iar contestațiile se depun în aceeași zi și în ziua următoare. Lucrările vor fi recorectate în 7 august, iar în 8 august se afișează rezultatele finale. Prima etapă de repartizare a posturilor, pentru angajare pe perioadă nedeterminată, are loc în 9 august, în timp ce etapa a doua de repartizare, pentru angajare pe perioadă determinată, în 14 august.
Citiți principiile noastre de moderare aici!