Cei doi profesori universitari câștigători ai unei burse de 5.000 de euro care le susține metodele inovative de predare sunt Cristian Cira, de la Universitatea de Vest din Timișoara, cu proiectul Introduction to Blockchain și Cristina Stângaciu, de la Universitatea Politehnica Timișoara, pentru cursul Operating Systems for IoT (OSIOT).
În total, în România, 12 cadre didactice au primit bani pentru cursuri sau proiecte pe care le implementează la clasă într-un mod inedit, în domenii precum : Big Data, Cyber Security sau Inteligența Artificială. Au fost 23 de candidați de la universitățile din România care au participat la burse, iar proiectele au fost jurizate în funcție de caracterul inovativ și complexitate cursului/laboratorului și ideile cadrului didactic.
Concursul a fost dedicat lectorilor și asistenților universitari, până în 40 de ani prin Programul Bursele ANIS (Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii). Proiectul este la a IV- a ediție, iar evaluatorii au fost profesori și reprezentanți din domeniul IT din toată țară. Burse sunt acordate de companii de IT de renume.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
XBravo lor!
Felicitari! Dorim cat mai multi profesori sa urmeze exemplul.
Cel mai inegalabil profesor universitar in ale IT- ului este tovaras doctor boschetar tractorist Lae.
Ne mai mirăm ca universitățile noastre sunt pe locuri codase la nivel European, cind sunt doar Adunături de rubedenii în fruntea lor, adunate acolo cu un singur scop:inavutirea proprie din taxele studenților și bugetele de cercetare, prăduite pe studii și proiecte derizorii, fara relevanță practică, doar ptr a se înfruptat din bani. Cu COMPLICITATEA MINISTERULUI, dar și a Senatului Universității. Cu toții prinși în hora acestui JAF UNIVERSITAR NAȚIONAL. Una Grande FAMIGLIA, mascată cu campanii de imagine poleite de o presă neglijentă.
Cei din articol sunt puținele exceptii, ptr că conectate la industrie. Dar în domeniul medical (cu puține excepții ca Săndesc), e JAF LA DRUMUL MARE😉