„Avem nevoie de un program de urgență pentru educație digitală în Timișoara! Cât valorează viitorul? Aproape 2500 elevi din zona urbană a județului Timiș (deci mulți din Timișoara) nu au cu ce se conecta la internet. Ei sunt de câteva săptămâni rupți de colegii lor, de profesorii lor. Nu știm nimic de ei. Ei nu pierd doar niște ore, ci și conexiunea cu societatea. Iar noi riscăm să creștem o generație lăsată în voia soartei. Riscăm, în anul 2020, să pierdem elementul definitoriu al civilizației moderne: educația obligatorie pentru toți copiii, indiferent de familia în care s-au născut”, a transmis Fritz.
El dă ca exemplu orașe precum Cluj, Oradea sau Reșița, unde primăriile au alocat fonduri semnificative pentru aceste instrumente.
„Nu contest decizia de a proteja sănătatea lor și a părinților și bunicilor lor. Dar închiderea școlilor până în septembrie este o intervenție atât de brutală în viața copiilor, că va trebui să urmeze un efort istoric al statului și al societății pentru a asigura în continuare dreptul lor la educație. Pentru Timișoara, propun un program de urgență pentru educație digitală. Într-un prim pas, trebuie să dotăm școlile cu tablete, ca să le împrumute elevilor care momentan nu au acces. Nu e ideea mea. La Cluj, s-au alocat 269.000 Euro pentru tablete. La Reșița peste 100.000 Euro. La Oradea 80.000 Euro. În Timișoara, week-end-ul trecut trebuia să se întâmple festivalul Timfloralis. Primăria a alocat peste 250.000 Euro pentru asta. Dacă la un moment dat a existat o majoritate în Consiliul Local pentru 3 zile de flori frumoase, nu putem să găsim o majoritate acum pentru o investiție adevărată, urgentă, necesară pentru elevii orașului? Cât valorează viitorul? 250.000 Euro cu siguranță, zic”, a mai transmis Fritz.
În final el apelează și la timișoreni să doneze tablete sau laptopuri pe care nu le mai folosesc celor de la Fundația Comunitară Timișoara.
Trimite articolul
XCe penibil, omul vorbeste de corectitudie in timp ce in mod ilegal isi face campanie electorala plătită pe Tion si pe panourile publicitare din oras. Care este sursa banilor pentru toate astea? Chiar nu se sesizeaza nimeni? Astia sunt oamenii noi?
Prea ne-am invatat cu mana intinsa, o tableta o poti cumpara si cu 200 lei, iar internet poti avea si cu 10 lei/lună. Un smartphone gasesti acum si in buzunar la cersetori, sa dam sute de mii de euro, pentru ce?
Dar pt profesori ? Mie cine de ce nu îmi asigura școală un laptop performant. Eu am unul, dar abia pot sa fac o ședință cu elevii pe zoom. E mai bătrân că mine.
-
Cam tanăr profesor esti…
Stimate domn, pana sa te preocupi de soarta copiilor in educatie vedeti ca aveti o naparca imputita in partid! O cheama Jorge Gonzalez, patronul de la Active Learning Timisoara, centrul de limbi straine. Si-a concediat toti angajatii dar chipurile isi continua cursurile online, la telefoane si la mesaje nu raspunde, sterge toate comenturile negative de pe fb si nu da ochii cu nimeni.
Ne vrem banii inapoi. Cum isi permite sa-si bata joc de oamenii care i-au platit cursurile pe care nu le-am terminat si unii n-au primit nici bon fiscal sau chitanta?
Toti sunt Zorro de pe banca de rezerve dar cand intra pe teren nu stiu unde-i poarta:)))
“banii care au fost alocați, inițial, pentru festivalul Timfloralis” – tu esti analfabet functional, mariusica. citesti textul si nu intelegi nimic. ori asta, ori esti pur si simplu imbecil 100%
-
Tibi, saracul de tine, tu ai inteles ca daca au ramas banii in buget trebuie sa mearga obligatoriu la propunerea lui Fritz pentru tablete? Adica pentru pomeni cu iz electoral? Sa dea si niste cupoane pentru biciclete sau ceva excursii in Grecia?
-
Ia spune, bani de tigari sau de o bericica mai gasesti prin buzunare, dar sa cumperi la copil o tableta nu prea te lasa inima. Hai, recunoaste!
Imi place tot mai mult de USR +, au trecut pe pomanageala si populism. Sa se dea si sa se faca, dar de catre altii, noi nu ne bagam!
Mie ideea nu se pare foarte bună și ușor de pus in practica ! Și, pentru cei care nu știu, DA, exista persoane care nu – și pot permite sa – și cumpere o tableta ! Domnule Fritz, nu va cunosc, nu simpatizez USR – ul dar consider că aveți dreptate și faceți un lucru bun . A! Nu va lăsați intimidat de critici ! Succes și sănătate !
Bah , baiatule, sa nu te mai aud ca vorbesti despre corectitudine si bun simt cat timp de un an de zile iti tot faci campanie electorala mascata.
-
Campanie sau nu omul are dreptate!
Sunteti niste catelusi…
Mie, mi se pare de-a dreptul încântătoare ruperea de societate și de actorii istoriei noastre contemporane.
Mă întreb, oare (?), ce gândeau țăranii și boierii în vremea lui Ștefan cel Mare, atunci când oiștea căruțelor lor se umplea cu un nor greu de praf, deplasându-se anevoios prin mocirlele pline de gropi, care străbăteau Moldova în acele timpuri zbuciumate.
Noroc, că mai bine de jumătate de mileniu mai târziu, copiii noștri dragi trebuie să învețe despre aceleași gropi și caractere direct de pe tablete, calculatoare, laptopuri ș.a.m.d.
Și totuși, peste alt jumătate de mileniu, ce va rămâne în conștiința omenirii legat de aceste săptămâni pandemice, lovite năprasnic de lipsa conexiunii la internet?!
Cât despre praful din bibliotecile noastre (pentru cei care și-au risipit agoniseala pe literatură scrisă pe foițe de hârtie), pe el, cine îl șterge, la el cine se gândește…?!