Copiii prematuri, cu tetrapareze sau alte afecțiuni locomotorii, cu autism, sindrom Down, cu afecțiuni senzoriale (cecitate/surditate), cu vârste de la trei luni la 18 ani au fost afectați de pandemie. Aveau nevoie de terapii, dar acestea au fost sistate mai bine de un an.
Încă din anul 2011, Asociația Școala mamei Junior oferă ședințe gratuite de hidroterapie copiilor cu dizabilități. Bazinele s-au deschis acum, iar copiii își pot relua programul.
„Nu era ușor nici înainte de pandemie pentru un părinte să iasă din casă cu un copil «special». Pandemia i-a închis în case. Cu ajutorul vostru vrem să îi scoatem din nou, măcar pe o parte din ei (acum doi ani aveam 650 beneficiari). Toți copiii, inclusiv adulții se bucură de o oră într-un bazin”, spun reprezentanții de la Asociația Școala mamei Junior.
Poți dona și tu pentru ca 50 de copii să beneficieze de aceste terapii în mod gratuit, timp de șase luni.
„Costul unei ore de hidroterapie/copil este de 35 de lei. 700 de lei asigură accesul săptămânal, timp de șase luni pentru un copil în mod gratuit la hidroterapie”, mai spun cei de la Asociația Școala mamei Junior.
De ce să donezi?
În cei nouă ani, de când asociația oferă ședințe de hidroterapie, 7% dintre copiii prematuri sau cu tetrapareză au început să meargă fără susținere. În primele șase luni de terapie, micuții și-au îmbunătățit cu 37% abilitățile acvatice (motrice/de înot/echilibru etc).
„Împreună, susținând orele de hidroterapie, nu doar sprijinim familiile greu încercate, nu doar vedem zâmbete copiilor speciali, ci ii și ajutăm să evolueze”, adaugă cei de la asociație.
Puteți dona pentru proiectul „Revenim la normalitate – Reluăm hidroterapia pentru copiii speciali” până pe 1 iulie AICI.
Asociația Școala mamei Junior și-a început activitatea strict cu ședințe de gimnastică, cursuri și pregătirea femeilor însărcinate pentru momentul nașterii. Fiecare program s-a dezvoltat mai apoi în urma unor nevoi sesizate și din dorința de a se implica. Printre ele se numără: „Curs de prim ajutor”, „Combaterea sărăciei”, „Reclădim speranța – COVID” și „Donarea de sânge care face bine!”.
editor Dan Oancia
Citiți principiile noastre de moderare aici!