„«Sângele și medicamentele pentru un copil cu diagnostic oncologic înseamnă mult mai mult decât o schimbare în bine, înseamnă șansă la viață, speranță, copilărie, viitor» (Mama lui Ingrid, internată la Spitalul de Copii Louis Țurcanu).
Ca și Ingrid, mai sunt mulți alți copii care au nevoie de o șansă la viață, speranță, copilărie și viitor”, transmit reprezentanții AMT.
Sunteți chemați să donați sânge pe 24 martie, între 7:30-13:30. Trebuie să veniți la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină. Puteți folosi aplicațiile Donorium sau BlooDoChallenge. Dacă nu reușiți să vă programați, puteți merge direct la centrul de transfuzii, iar voluntarii AMT vă vor îndruma mai departe.
Important! Persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală invazivă (chiar și minimă), pot dona după șase luni. Cele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2, pot dona sânge la minim 28 de zile după vindecare.
Cei care s-au vaccinat cu:
- Pfizer & BioNTech sau Moderna – pot dona sânge dacă au trecut cel puțin șapte zile de la administrarea oricăreia dintre cele două doze și nu au prezentat simptome sau au trecut cel puțin șapte zile de la remiterea oricărui simptom,
- AstraZeneca sau Johnson & Johnson – pot dona sânge după patru săptămâni de la administrarea unei doze sau de la remiterea oricărui simptom apărut după vaccinare.
Toate condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a putea participa la campania de donare de sânge se găsesc AICI.
Academia Mămicilor din Timișoara se ocupă de promovarea educației sociale la nivelul comunității și implicarea membrilor acesteia în activități de voluntariat (organizarea de evenimente caritabile pentru categoriile de persoane defavorizate: copii, tineri, adulți, vârstnici), dar și de optimizarea relațiilor dintre părinți și copii/cadre didactice și copii, prin oferirea de consiliere din partea specialiștilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!