Locuitorii de pe strada proaspăt asfaltată au ieşit nervoşi din case şi s-au luat la ceartă cu angajaţii Aquatim, care au început, miercuri, să o spargă. Un muncitor al societăţii a încercat să-i calmeze, spunându-le că va fi asfaltată înapoi.
„Unde mai asfaltaţi la fel cum e asfaltată acum? Cum? Că tot timpul numai lucrurile de pomană faceţi… Din 18, de luna trecută, e ruptă… Era spartă ţeava de canalizare şi de-abia astăzi au venit, după o lună şi zece zile au venit să facă strada. La noi e ca niciunde, aşa ceva nu se poate. E asfaltat, m-am enervat de mor… Ieri s-a asfaltat, uitaţi, ca la nebuni!”, a reclamat, furios, un bărbat de pe stradă.
Oamenii spun că au sesizat problema legată de canalizare, la Aquatim, în urmă cu mai bine de o lună. „Nu mi se pare normal, atâta timp cât sesizarea s-a făcut în urmă cu o lună, în data de 18 iunie (…) Puteau să o repare înaintea asfaltării. Asfaltarea s-a făcut ieri şi e păcat. Aşteptăm de mulţi ani să fie asfaltată strada. Până acum era pământ, era groaznic, ca şi în partea cealaltă a străzii. Într-o lună şi ceva puteau lua măsuri. Lucrarea a fost executată de SDM, iar asfaltarea a făcut-o Superconstructul. Din 18 iunie a fost făcută sesizarea, se poate verifica. Au venit, au făcut constatarea, şi le-am spus – aveţi grijă, că dacă trebuie schimbat ceva să faceţi până se asfaltează, că e păcat, chiar e frumoasă strada. Noi suntem atât de mulţumiţi de strada asta, că aveam nu pământ, lut aveam pe stradă. Eram vai de capul nostru… Şi la sat aveam drum mai bun decât aici, e păcat că-şi bat joc de munca multor oameni”, a explicat o altă tânără care locuieşte pe strada Anul 1848.
„Se asfaltează imediat”, a intervenit reprezentantul Aquatim. „Ar trebui să vă facă ceva să nu mai faceţi chestii de genul ăsta. Eşti director la Aquatim măi omule? E firma ta Aquatim?”, a întrebat bărbatul ieşit în faţa casei.
„Da ce, asta-i strada ta, dacă vorbeşti aşa?”, a replicat muncitorul. „Da, e strada mea, eu stau pe ea. Că mie-mi ia bani, eu am plătit strada asta, nu dumneata, din banii mei e făcută şi şi din ai tăi. Nu numai din banii mei, dar eu stau aici. Ţi se pare normal?”, a întrebat omul, fără să primească răspunsul pe care-l aştepta.
„Trebuia să veniţi să reparaţi până se asfalta. Despre asta e vorba. Aţi fost anunţaţi că urmează să fie asfaltată, ştiaţi de o lună şi ceva, aveaţi tot timpul din lume”, i-a spus tânăra care a explicat, mai devreme, situaţia străzii.
În discuţie a intervenit şi o femeie ieşită în stradă cu un copil în braţe: „Noi ne chinuim de 20 de ani să se asfalteze strada asta. Habar n-ai de cât timp ne chinuim. Noi, în fiecare an, am umblat, şi cu copii ne-am dus la primărie, că am stat în noroaie şi vai de capul nostru. Şi după normal că te enervezi când vine şi începe să-ţi spargă. Că numai noi ştim cât am umblat, toţi”, i-a spus femeia angajatului Aquatim.
Reprezentanţii companiei de apă-canal dau vina pe cei care s-au ocupat de lucrarea de amenajare a străzii pentru problemele survenite la canalizare.
„Minte lumea, noi am fost sesizaţi ieri după-masa. Drumurile ni le-a rupt, ei să repare. Ei le-au spart. De trei ori au rupt-o. A treia oară vin la asta, de trei ori au rupt-o tot cei care au făcut lucrările astea. A treia oară vin la receptorul ăsta”, a afirmat reprezentantul Aquatim.
„Eu am făcut reclamaţia acum o lună de zile, eu personal, eu am sunat, se poate vedea încă pe telefon cred. Chiar e nesimţire curată, puteau să vină atunci, strada era spartă. Nu era încă asfaltată, dar asta e România”, l-a contrazis un alt locuitor de pe stradă.
Oamenii nu contestă că cei de la Aquatim nu s-au deplasat de mai multe ori în zonă, dar susţin că n-au făcut nimic până acum, când au spart carosabilul…
„Colegii dumitale, când au venit, au zis că nu-i nicio problemă. Noi nu contestăm că n-aţi venit de trei ori, dar de două ori n-aţi făcut nimic. Puteţi să schimbaţi ţeava ieri, alaltăieri. Când s-a rupt, ieri? De ce nu aţi făcut până ieri? De ce spargeţi strada la o zi după ce se asfaltează? Nimeni nu contestă că au fost de două ori. Au fost, dar n-au făcut nimic… Au văzut şi au plecat. Abia acum au făcut”, a mai explicat tânăra care ne-a sesizat situaţia.
Cert este că sincronizarea nu este punctul forte al firmelor care execută lucrări de utilitate publică în oraş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!