În ceea ce privește stocurile, la finalul lunii ianuarie 2024, Colterm avea un stoc de cărbune de 30.273 tone, potrivit administratorului special Cristian Amza. Anul trecut, în aceeași perioadă, compania avea doar 8.180 de tone. La fel, Colterm stă mai bine și la stocul de gaze.
„Cantitatea totală achiziționată în intervalul iunie 2023 – ianuarie 2024 este de 116.921 tone de cărbune, la care se adaugă stocul de la finalul sezonului anterior de încălzire, de 7.767 tone. În total, 124.688 tone cărbune, din care a fost consumată până la ora actuală cantitatea de 94.415 tone.
În ceea ce privește situația stocului de gaze, la 31 ianuarie a.c. aveam înmagazinată cantitatea de 60.000 MWh (față de 18.085 MWh la 31 ianuarie 2023), din care 29.000 MWh se vor consuma în luna curentă, februarie. Menționăm că, la ora actuală, avem în derulare două contracte de achiziție de gaze naturale, cu valabilitate până la 31.03.2024”, a precizat Amza.
Reparații și intervenții
În luna ianuarie au avut loc și câteva intervenții. La cele două mari centrale termice – CET Sud și CT Centru – s-au efectuat cu precădere operațiuni de întreținere în exploatarea agregatelor și instalațiilor interioare. Probleme ceva mai serioase, însă, au fost pe rețeaua primară de termoficare. Au fost șase intervenții, dintre care două mai dificile.
„Din cele șase intervenții programate, două au fost mai dificile și au cauzat întreruperi în furnizarea energiei termice pentru un număr mai mare de consumatori (193 de branșamente), ambele în perimetrul Căii Lipovei, în zilele de 18 și 25 ianuarie, defecțiuni generate de vechimea rețelei, cu mențiunea că, în perioada următoare, când condițiile meteo vor permite, vom mai interveni pe aceeași zonă, lucrări absolut necesare pentru funcționarea în bune condiții a rețelei de termoficare”, mai transmite Cristian Amza.
Partea bună ar fi că problemele au fost rezolvate mai repede decât era inițial anunțat, cu toate că afară erau temperaturi negative la momentele intervenției.
Trimite articolul
XFMI recomanda introducerea unei taxe pe carbon pentru locuintele care folosesc gaz. Intelege cine ce poate.
-
sau despre cum cea mai inrobitoare taxa(fumaritul) in tarile romane in evul mediu este acum reintrodusa de stapanii lumii. cam asta e cu istoria, se repeta. “prima data ca tragedie, a doua oara ca farsa”. iar farsa de-acum e “verde”. prosteala. neoiobagism. aplauze furtunoase va rog!
In cea ce privește prețul la caldura este foarte mare.Si salariile nu.
-
nu-ti convine, nu cumperi. capitalism.