Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat construirea a două creșe noi în Timișoara, care vor fi finanțate din fonduri proprii ale MDLPA, prin „Programul național de construcții de interes public sau social”, subprogramul „Unități și instituții de învățământ de stat”, aprobat prin OUG 25/2001.
„Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației preconizează că primele contracte cu constructorii vor putea fi semnate la începutul anului viitor. Este vorba de o creșă de mari dimensiuni, pe un teren cu o suprafață de 1810 mp și de o creșă mai mică, pe un teren de 1024 mp. Primăria Timișoara lucrează acum la documentația solicitată de CNI. Odată stabilite amplasamentele creșelor, are responsabilitatea de a viabiliza terenurile pe care acestea vor fi construite, adică să construiască căile de acces și să facă racordarea la utilități”, transmite Serviciul Comunicare din cadrul PMT.
Reprezentanții Primăriei Timișoara nu anunță și zonele unde vor fi construite cele două creșe, deși spun care sunt suprafețele celor două terenuri. Una dintre ele ar putea fi construită în zona Bucovina, unde viceprimarul Ruben Lațcău a anunțat deja că își dorește o creșă pe terenul de 2 hectare obținut de primărie anul trecut în instanță. Acolo se construiește acum o parcare, iar oamenii din cartier au cerut o bază sportivă și au spus că nu e nevoie de creșă.
„Cunoaștem bine nevoia uriașă de creștere a numărului de locuri la creșă, de aceea anunțul (…) ne bucură, venind în întâmpinarea nevoii atât de multor familii din Timișoara. E un câștig important pentru comunitate și face parte din strategia administrației locale de a crește numărul de locuri în creșele timișorene. Chiar în cursul acestei luni am semnat contractul de execuție a lucrărilor de construcție a unei alte noi creșe, care se va ridica pe un teren al primăriei de pe strada Ion Ionescu de la Brad, prima construită în orașul nostru în ultimii opt ani. Tot anul acesta vom da drumul lucrărilor de construcție a încă două noi creșe – pe Bogdăneștilor și în Ciarda Roșie”, a declarat primarul Dominic Fritz, potrivit unui comunicat de presă emis de PMT.
Primăria se chinuie de ceva timp cu licitațiile pentru cele trei creșe pe care vrea să le ridice cu fonduri europene. Pentru creșa din Lipovei a găsit o firmă abia la a treia licitație. Avasi Prodcom din satul Batarci din județul Satu Mare a depus singura ofertă, iar anul trecut a avut zero angajați, dar vine la Timișoara cu încă cinci firme, un terț și patru subcontractanți. Licitațiile pentru celelalte două creșe sunt încă în desfășurare.
Anul trecut, Primăria Timișoara a înregistrat 600 de cereri de înscriere pentru cele 450 de locuri existente în creșele din oraș.
UPDATE. Reprezentanții primăriei au reușit să comunice unde ar putea fi cele două creșe
După insistențele jurnaliștilor, reprezentanții primăriei au reușit să comunice și zonele în care vor fi construite cele două creșe noi. Sau cel puțin locațiile inițiale.
„Am depus proiecte la CNI pentru creșe în zonele Bucovinei și Steaua, dar nu e exclus să mai intervină modificări. Analizăm mai multe terenuri și vom depune în continuare cereri pentru creșe noi”, au transmis cei din PMT.
editor Amalia Kui
Pe aceeași temă:
O firmă din Satu Mare construiește creșa din zona Lipovei. Primăria a găsit-o la a treia licitație
Trimite articolul
XFrumos sper că și cele vechi se vor moderniza constant și o nouă tranșă de ajutor tinerilor părinți să se ia în discuție având în vedere vremurile și creșterea pe toată linia !!? Și alocațiile copiilor și salariu minim pe economie ! Ajutarea firmelor in dificultate ! Etc vreți creste economică ajutați populația ! Celor care au avut de suferit din cauza COVid sa primească un fel de ajutor pt familie etc in funcție de probleme ce le-au avut ! Stimulați economia ajutati noile familii și vechile cu copii !!! Ajutați pensionarii mai ales acuma cei afectați ! Angajați ce au stat acasă sau vor sta din cauza COVid sa nu le fie atâtea impuse !!! Ci ajutați !!!! La fel și firma ! Vine Iarna !!!? Etc