Magistrații au respins acțiunea formulată de firma contestatoare, SC TT & Solaria Grup SRL, care a decis să meargă în instanță după ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor i-a respins plângerea la licitație.
Vă reamintim, se vorbește de mai bine de trei ani despre reabilitarea Parcului Civic, cel din spatele Ceasului Floral. Parcul Civic a rămas cel mai degradat din zona centrală a orașului, iar administrația locală a pregătit 1,5 milioane de euro pentru modernizare.
Trei firme/asocieri de firme s-au arătat interesate și au depus ofertele până în 31 ianuarie. Una dintre ele nu a fost mulțumită de rezultat, astfel că a depus contestație, urmând ca specialiștii de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor să evalueze din nou ofertele. Evaluarea financiară a fost reluată, dar apoi s-a mers în instanță.
Au fost curioase următoarele firme/asocieri: T.T. & Solaria Grup, Elf Road SRL (lider – n.r.) și D&C Garden Design SRL cu subcontractantul OTC Electrical și Lovrintim SRL (lider – n.r.) cu Rogera Prest Com SRL.
Licitația fusese ca și câștigată de asocierea Elf Road SRL – D&C Garden Design SRL, însă T.T. & Solaria Grup, firmă cu care primăria a mai avut un contract pentru curățenia în cinematografele orașului preluate de la RADEF, a mers în instanță. Magistrații s-au pronunțat zilele trecute.
„Respinge plângerea formulată de petenta SC TT & Solaria Grup împotriva deciziei emisă de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (…) ca nefondată. Obligă petenta la plata cheltuielilor de judecată către intimata Elf Road SRL în calitate de lider al asocierii, în cuantum de 4.500 de lei. Definitivă”, este soluția pe scurt.
Se așteaptă finalizarea procedurilor pe SEAP, iar apoi primăria va semna contractul pentru execuție cu firma câștigătoare. Cele două firme asociate sunt din Timișoara, respectiv Giroc. Elf Road SRL a fost înființată în 2002 și anul trecut a avut zece angajați și o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de lei, dar și datorii de aproape 6 milioane. D&C Garden Design SRL cu sediul în Giroc a fost înființată în 2011, are doi angajați și a avut o cifră de afaceri de 750.000 lei în 2018 și datorii de aproape 180.000 lei.
Fântână ornamentală și alei pavate
Reprezentanții primăriei sunt dispuși să investească maximum 7,2 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 1,5 milioane de euro, în modernizarea Parcului Civic, care ar trebui să fie închis cel puțin șase luni.
„Modernizarea constă în refacerea aleilor, extragerea arborilor îmbătrâniți, depreciați din punct de vedere estetic și al sănătății, amenajarea unui sistem de irigare computerizat, repararea și suplimentarea cu mobilier urban. Executantul va respecta prevederile tehnice din proiectul tehnic întocmit de Green City Andliv SRL”, ne-au spus reprezentanții primăriei.
Se propun spre amenajare 67.676 metri pătrați, din care aproape 22.000 de mp de alei. Potrivit D.A.L.I., vor fi alei dalate, alei asfaltate, alei cu pavele tip frunză, alei și piațetă, pavate cu lespezi de piatră. De asemenea, va fi pus la punct și iluminatul public, urmând să fie montați în parc 82 de stâlpi de iluminat cu două corpuri, să fie puse patru pergole, 115 bănci din lemn, 5 bănci din piatră, două bănci circulare, două rastele de biciclete.
Vor fi plantați 964 de arbuști, 3.762 de trandafiri, dar se va pune și gard viu, precum și gazon proaspăt. Totodată, va fi amenajată și o fântână decorativă, potrivit documentației.
Parcul Civic are o istorie foarte scurtă, iar reabilitarea lui va marca refacerea completă a spațiilor verzi din zona centrală a Timișoarei. Aproape întreaga suprafață a acestuia a fost incinta uneia dintre cele mai mari cazărmi militare din Europa, situată în vecinătatea cetății Timișoarei, care a fost menținută până după Al Doilea Război Mondial. Dezafectarea acesteia a început prin 1956, pentru multă vreme parcul de astăzi fiind doar… un câmp de moloz.
Articole pe aceeași temă:
Modernizarea Parcului Civic, blocată în instanță. Va avea fântână ornamentală și alei noi
Trimite articolul
X“sistem de irigatii computerizat” – niste ceasuri programatoare cu electrovalva si un senzor de ploaie”, maxim 650-800 lei cele mai scumpe din magazinele de bricolaj de pe piata. Desigur ca vor costa 8000 de euro pe deviz. Plus manopera.
Au aparut capusele gen firma de apartament, cu doi angajati, numai bune sa sifoneze bugetul timisorenilor.
Parcul civic ar trebui reabilitat cu 5 milioane de euro, dar ar trebui sa fie fabulos. Are spatiul si pozitia numai buna pentru asa ceva.
Asa, e doar o sifonare de partid, ca vin alegerile.
Se mai renoveaza ceva in orasul asta fara a tranti si o fantana ornamentala pe acolo? Ce au oamenii astia, probleme cu prostata de au atata nevoie sa vada peste tot jeturi puternice?
Totul e pe sistemul bani la PNL rapid pentru ca la anul vin alegerile. Castigatorii sunt firmele de casa PNL-iste ale lui BeniOniArdelean&Co. Tot ce tine de parcuri in Timisoara sunt castigate de aceste firme care mai apoi fac lucrari de mantuiala sifonand banul public. Nu exista vreo diferenta intre sifonarea banilor de catre PSD si cei din PNL, doar orasele sau judetele difera. Bineinteles ca DNA timisoara doarme ca domnii procurori au si ei nevoie de autorizatii de constructie la vile, de rapartitie la cresele de stat cu pile sau de terenuri in concesiune pe care Robu le da. In plus Beni le arata 2 poze de la un dineu cu pocaitii cu Trump iar procuratura face pe ea. Pretentiile Timisoarei de oras vestic european sunt de domeniul trecutului.
ce ieftin .. cu cine tre sa vorbesc ca vreau sa imi fac 3 fantani din astea in gradina ?
Vreau și eu sa ridic…………
Unul dintre putinele parcuri prin care sa poate trece la umbra in zilele caniculare. Vad ca urmeaza se planteze trandafiri si arbusti dar ce nu se spune e ce urmeaza sa se taie. Probabil tot copacii care fac cea mai buna umbra ca asta e specialitatea casei. Si totul pe o suma exorbitanta doar sunt alegeri la anul si primatul spera sa fie reales.
Iarna nu se lucreaza, ca asa e cutuma la noi, asa ca ar trebui sa-l prinda alegerile pe primar cu parcul inchis. Nu e atat de fraier. Sau?
De acord. Se vede doar si în fotografie cât de paraginit este parcul! Ce conteaza 1.5 milioane de euro? Probabil ca vor taia si pomii ca prea-s mari si umbrosi.
Altă spălare de bani, până la sfârșit de mandat. La muncă, repejor, repejor!
Green City and Liv si Lovrintim sunt controlate de acelasi om, chiar daca nu apare pe acte, om care are si o nevasta in primarie…, om care controleaza si drufec cons (daca nu a lichidat-o deja). Se repeta faza cu eu proiectez, eu verifc (cu alta firma) proiectul pt complexul sportiv din lipovei (rheinbrucke si global design). E multa putreziciune in PMT.
Aceeasi “modernizare” scumpa si de durata, fara nici un fel de viziune, fara nici un fel de gandire.
Gazon, banci cu acoperis si pomi cu coroana cubica. Mari peisagisti.