Primăria Timișoara a lansat în luna decembrie licitația pentru „reabilitarea fațadei și înlocuirea tâmplăriei exterioare” pentru clădirea de pe CD Loga 1. Vorbim despre lucrări care să includă refacerea tencuielilor exterioare, a tâmplăriei și a elementelor decorative, dar și despre refacerea sistemului de colectare a apei de ploaie și despre iluminatul arhitectural.
PMT a pus la bătaie 6,73 milioane de lei cu tot cu TVA, adică cel mult 1,4 milioane de euro. Doar două firme au fost curioase de contract până în 27 ianuarie, dată limită a depunerii de oferte.
S-au înscris la licitația PMT două asocieri, de fapt: Hanțig Electricservice cu Masecons 2010 și TT & Co Solaria Grup cu Euras și Betavolt Alpine. Cea de-a două asociere a vrut să reabiliteze și Parcul Civic, dar a ajuns să blocheze timp de câteva luni procedura. A depus contestație, a pierdut, iar apoi a mers în instanță, unde a pierdut iarăși. Contractul pentru reabilitarea parcului a putut fi semnat doar la aproape un an de când a fost lansată licitația.
Revenind la clădirea primăriei, lucrările ar trebui să țină 18 luni. Proiectul a costat 60.000 de euro și a fost întocmit de SC Prodao-Ing SRL din Timișoara încă din toamna lui 2018. Se discută însă de mai mulți ani despre refacerea fațadei imobilului de pe C.D. Loga. Clădirea este un pericol public, după ce tencuiala exterioară s-a desprins de mai multe ori și a căzut pe trotuar.
„Intervențiile vor fi realizate cu păstrarea golurilor existente în fațadă. Nu se admite tâmplăria din plastic sau aluminiu. Se va respecta caracterul arhitectural al zonei și imobilului. Toate elementele de detalii arhitecturale valoroase, inclusiv accesorii existente vor fi restaurate sau refăcute identic pe bază documentară”, scrie în tema de proiectare.
Clădirea primăriei este catalogată ca monument istoric clasa B, reprezentativ pentru patrimoniul cultural local, înregistrat în Lista monumentelor istorice a Ministerului Culturii și Patrimoniului Național. De-a lungul anilor a suferit mai multe intervenții, în special modificări interioare și extindere. Construcția imobilului monument istoric a început în 1914, după planurile arhitectului Szekely Laszlo, însă a fost finalizată abia în 1925, din cauza războiului. Exterioarele au fost gata prin 1929, la nivel de finisaje. Primăria funcționează acolo din anul 1946, clădirea găzduind înainte Școala Comerciala Română.
Articole pe aceeași temă:
Trimite articolul
XCe atata renovare ? Si asa scumpa !
Pot sa-i dea cu estompator si-i ca noua.
Sa curga bani la partid am spus.
Decît să îi arunce în vînt, sa plateasca cu 1 leu ce face 10 bani , mai bine ii împart la săraci , la cei cu pensia minima de 700 lei sau cumpara ceva util pentru spitale , cearceafuri , paturi , aparatura , vor sa renovează , nu ii opreste nimeni , sa plateasca primarul si consilierii si sefii din primărie , ca si asa au salarii foarte mari în raport cu ceea ce prestează .
iar renoveaza primaria? pai asta trebuie refacuta tot la 10 ani? ce pusca mea tot ii fac….
Da ce fac la fatada de 1,4 mil de euro???
1. Anul trecut la blocul in care stau cu 4 etaje toata termoizolarea a fost sub 30.000 euro. Si nu REPARATII la fatada ci o NOUA fatada! Primaria e cam cat 5-6 scari de bloc. Hai sa punem din burta 10 scari. Deci ar trebui sa fie sub 300.000 euro o izolare, dar ei fac doar reparatii! Deci unde se duce 1 milion si cateva sute de mii de euro in plus????
2. Pretul pe piata constructiilor la mp nou construit e cam 500-700 euro. De 1,4 mil faci peste 2000 mp NOI. Un bloc cu o scara are cam 250 mp/etaj, deci cu 1,4 mil faci un bloc cu 8 nivele, o parcare subterana, parter si 6 etaje!!!!!
Deci sifonare de bani pe fata, nu la nivelul zecilor de mii de euro ci la nivelul sutelor de mii, chiar a milionului de euro!!!!
Alex Dia Construct nu e bagata? Cum domnu primar? Fomica mare si la alti ”antreprenori”?