Dacă inițial s-au înscris patru candidați, dar unul nu a trecut de proba dosarelor, pentru că nu avea destui ani experiență, altul nu a mai ajuns la proba scrisă. Este vorba despre Mădălina Zăgărin, fiica unui fost primar al unei comune din județul Călărași, care a lucrat, pe vremea în care tatăl ei conducea comuna Borcea, la planul urbanistic general al comunei. Fostul edil spunea că „ea doar a colorat harta”. Nu se știe dacă arhitectul Zăgărin nu a trecut de probele eliminatorii sau nu s-a prezentat la proba scrisă, pentru că pe site-ul primăriei nu au fost publicate rezultatele celor două probe eliminatorii.
Din patru au rămas doi candidați, numerele 200013 și 200014, care au invocat protecția datelor personale, astfel că numele lor nu apar pe site-ul primăriei. Ceea ce știm cu certitudine este că amândoi au trecut de probele eliminatorii, de testare a cunoștințelor pe calculator și de testare a cunoștințelor de limba engleză și că numărul 200013 a obținut un punctaj de 74,2 la proba scrisă, în timp ce numărul 200014 a făcut un punctaj de 70,4. Ambii sunt admiși.
Vă reamintim, sursele Tion spun că este vorba despre G. Almăjan și R. Pescar. Cei doi au dat în 21 februarie „examenul de atestare a persoanelor care intenționează să ocupe funcția publică de arhitect-șef”. Conform unor documente de la Registrul Urbaniștilor România, amândoi au făcut și cereri de participare la examen „pentru ocuparea funcției publice de arhitect-șef (…) al municipiului București”.
Interviul este programat miercuri, 28 aprilie, de la ora 11.
Editor – Dan Oancia.
Pe aceeași temă:
Trei candidați în cursa pentru funcția de arhitect-șef al Timișoarei. Doi au cerut să fie anonimi
Trimite articolul
XIese Gaby de la firma LGBT
Super, poate nu mai aprobam blocuri intre case si blocuri fara locuri de parcare per apartament? Poate mai facem/mentinem si niste parcuri ? Suna a plan?
-
Vesnic aceasi problemã cu locurile de parcare, problema care exista oriunde in Europa, poate reusiti sa va deplasati si pe jos sau cu bicicleta, ca 70% sunteti obezi de la stat cu fundul doar in autoturisme, dracu a vazut atata prostie…
-
Chiar n-a mai vazut nimeni asa de multa ca la tine. E vorba despre locurile de parcare pentru (viitorii) proprietari ai apartamentelor. Locurile astea de parcare sunt obligatorii prin LEGE, dar “dezvoltatorii” nu le mai fac, mai bine mai construiesc inca un bloc, iar locatarii isi parcheaza pe trotuar. Ia cazul blocului edificat pe colt Liege – Orsova.
-
Asa-zisa transparenta e cusuta cu ata alba. In lumea arhitectilor timiseni se vorbeste ca se cunoaste preferatul in persoana lui G. Almajan.
La ce mai sunt bune concursurile daca se practica inca metehne de tip balcanic ? Doar ca sa dam impresia de etica si cei responsabili sa se ascunda in spatele legii ? Cata ipocrizie !
E clar ca iese Ganby, degeaba o scaldati incognito usereilor.
Sper, ca arhitectul sef câștigător, sa nu rămână anonim și după ocupare postului
-
😂
DA!.. poate nu se mai aproba blocuri fara minim – un loc de parcare / apartament ( util ar fii sa fie doua – in conditiile in care sunt doua persoane adulte)..o utilitate ar fii si..constructiile de Magazine – Gen Profi sau alt model asemanator – sa includa sa aibe un numar de locuri de parcare – daca se preteaza ca ari si supermarket..sau ce o fii
Pai cine sa fie mai potrivit un arhitect care a proiectat ( chiar a profesat aceasta meserie ) si cunoaste problemele de la firul ierbii sau o doamna care a plimbat cafele si harti pe la directia de cultura. Exista o singura varianta daca vrem sa mergem inainte si sa nu ne impotmolim in functionarism cronic.
-
,,Doamna de la directia de cultura,, nu a plimbat cafele. la fel ca si domnul, ea este arhitect proiectant, cu ani buni de experienta si multe lucrari la portofoliu. Dar e usor sa arunci cu vorbe fara sa verifici inainte.
Almajan ii ala cu punctaj mai mare?
E gata interviul?
Poate reusesc sa aleaga un arhitect sef pana in 2023 :))) sa restaureze din pix fatadele cladirilor istorice si izolarea blocurilor