„Hotel PM” va avea premiera în sala Teatrului German sâmbătă, 7 martie 2015, ora 19,30. Următoarea reprezentație este programată miercuri, 18 martie 2015, ora 19,30.
”Spectacolul de teatru-dans Hotel PM este conceput de coregrafa, dansatoarea și actrița Andrea Gavriliu. Acesteia i se alătură o echipă amplă de artiști: scenografia este semnată de Andreea Săndulescu, muzica este compusă de Mihai Dobre, cu participarea lui Alex Pop, iar proiecțiile video sunt creația lui Daniel Păun. Olga Török, Konstantin Keidel, Isolde Cobeț, Daniela Török, Radu Vulpe și Horia Săvescu sunt cei șase performeri ai acestei producții”, precizează realizatorii proiectului.
Andrea Gavriliu este absolventă a Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, precum și a masteratului de coregrafie din cadrul UNATC. Pentru spectacolul său „Zic Zac” a primit Premiul special UNITER pentru teatru-dans în anul 2014.
„Hotel PM aduce pe scenă întâmplările absurde si neașteptate ce au loc într-o cameră de hotel. Musafirii hotelului descoperă spațiul prin dans, explorând decorul cu toate elementele lui, camera de hotel devenind astfel un spațiu simbolic în care trăirile umane sunt caricaturizate. Spectacolul reunește diferite mijloace artistice, precum dansul, muzica electronică, scenografia și proiecțiile video, creând astfel un proiect complex, ce are ca scop deconstrucția unor stereotipuri”, explică autoarea.
„Mai ușor cu bunicuța!” va vedea luminile rampei întâia dată duminică, 15 martie 2015, ora 19,30 în sala studio a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely“ Timișoara în cadrul programului „Rândul întâi“ pentru promovarea tinerilor creatori. Următoarea reprezentație este programată duminică, 29 martie 2015, ora 19,30
Regia spectacolului „Mai ușor cu bunicuța!” îi aparține Simonei Vintilă, scenografia lui Fehérvári Zsolt, muzica lui Dan Simion, iar dramaturgia Andreei Reisz. Light-design-ul este semnat de Nosz Botond, iar proiecțiile video de Petru Cojocaru. Din distribuție fac parte Alex Popa, Silvia Török, Richard Hladik și Oana Vidoni.
Scriitorul leton Lev Kazarnovskis s-a născut la Riga în 1948, devenind cunoscut datorită povestirilor sale umoristice. În 1991 a fondat în Riga Teatrul pentru copii „Oameni din geamantane” care a devenit faimos în țările baltice, dar și în Rusia și Franța. Din 2001 trăiește în Germania, scriind în principal cărți și piese de teatru pentru copii.
Simona Vintilă a absolvit în 2010 studiile de master în regie la Universitatea de Artă Teatrală din Târgu-Mureş. A debutat pe scena TGST ca actriță în 1999, unde a semnat şi regia spectacolelor „Sunetul muzicii”, „Grăsani în fustă”, „Frumoasa şi Bestia”, „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”, „Hänsel şi Gretel” și „Fetița cu chibrituri”.
”Spectacolul evocă povestea lui Vladimir și a Elenei care au putut emigra în Germania datorită bunicii de origine germană, care însă moare chiar înaintea călătoriei. Pentru a nu pierde dreptul de ședere, cei doi iau cu ei o păpușă într-un scaun cu rotile și susțin că ar fi bunica paralizată. Planul pare să funcționeze până când curioasa vecină Uliana insistă să o pună pe picioare pe bunica paralizată. Cei doi trebuie să găsească o soluție pentru ca înșelăciunea să nu iasă la iveală”, explică echipa TGST.
Spectacolele beneficiază de traducere în limba română.
Citiți principiile noastre de moderare aici!