Conform Inspectoratului Școlar fizic, orele fizice se pot suspenda în următoarele situații:
- pentru un singur elev, până la terminarea semestrului II al anului școlar 2021-2022, la cererea părintelui, cu avizul și recomandările specifice ale medicului curant, în cazul în care elevul suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, boli respiratorii cronice severe, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/ autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, tratament imunosupresiv, alte afecțiuni cronice, afecțiuni asociate cu imunodepresie moderată sau severă cum ar fi: transplant, afecțiuni oncologice în tratament imunosupresor, imunodeficiențe primare sau dobândite, alte tipuri de tratamente imunosupresoare. În această situație activitatea didactică se va desfășura în sistem hibrid;
- la nivelul de grupe/clase din cadrul unității de învățământ sau la nivelul întregii unității de învățământ – la cererea directorului, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității, cu informarea inspectorului școlar general și informarea Ministerului Educației; În această situație poate interveni și Direcția de Sănătate Publică județeană, care conform normelor sanitare face recomandări.
- la nivelul grupurilor de unități de învățământ din același județ – la cererea inspectorului școlar general, cu aprobarea ministerului;
- la nivel regional sau național, prin ordin al ministrului Educației, ca urmare a hotărârii comitetului județean pentru situații de urgență, respectiv Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CJSU/CNSU)
Deci, dacă într-o clasă sau la nivelul unei grupe și chiar pe plan național, în caz că există riscul de epidemii, intemperii, calamități sau alte situații excepționale, orele fizice se suspendă pentru o perioadă de timp.
După încetarea stării de alertă, două unități de învățământ din Timiș au fost declarate focare Covid de către DSP: Școala Gimnazială Nr.7 Timișoara – 3 cazuri confirmate și Colegiul Național „Carmen Sylva” Timișoara – 5 cazuri confirmate.
În cazul Colegiului Pedagogic, DSP a recomandat miercuri suspendarea activității cu prezență fizică și trecerea în online la o clasă de gimnaziu, unde s-au înregistrat 7 cazuri de elevi pozitivi. Conducerea școlii a hotărât prin Consiliul de Administrație suspendarea activității cu prezență fizică.
Pe aceeași temă:
Măsurile sanitare care nu se mai aplică în școli odată cu încetarea stării de alertă
Trimite articolul
XEram elev, epidemie de rujeola, din 30 de elevi mai eram in clasa 10 la ore, nu s-a inchis nimic,, nu a fost circ la televizor ( prin anii 90 mai puteai vedea ceva educativ pe acolo).
-
Da, deci varsat de vant primavara ’70, trimestrul al doilea, clasa a treia, inundatii, nu stiu ce. Carantina 21 zile fiecare la domiciliu. Cred ca in aprilie deja nu mai avea invatatoarea cu cine tzine ore, apoi am inceput sa reaparem toti in clasa. De varsat de vant nu s’a murit, de covid, insa deci, se moare, totusi, bai.