Ca o formalitate cerută de lege, în cadrul următoarei ședințe a Consiliului Local Timișoara vor fi supuse votului trei proiecte de hotărâre prin care municipalitatea va solicita finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Toate proiectele vizează eficientizarea energetică a clădirilor publice ale municipiului.
Proiectele sunt următoarele:
- „Realizare șarpantă, reabilitarea termică și modificări interioare la corp școală Colegiul Național Ana Aslan Timișoara” – 5.380.422,49 lei (TVA inclus);
- „Lucrări de reabilitare pentru sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon prin creșterea eficienței energetice și utilizarea energiei din surse regenerabile a complexului de clădiri Clinicile Noi din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara” – 19.002.772,81 lei (TVA inclus)
- „Reabilitare Școala Gimnazială 1- Școala Verde Inteligentă” – 14.427.114,42 lei (TVA inclus)
„În ultimii doi ani am avut rezultate foarte bune în absorbția de fonduri europene: peste 220 de milioane de lei, investiți în proiecte de infrastructură, transport, educație sau sănătate. În aceeași perioadă am depus cereri de finanțare pentru proiecte în valoare de alte 220 de milioane de lei. Cea mai importantă diferență este însă unde merg banii. Dacă în trecut proiectele majore erau pe infrastructură rutieră, acum ne concentrăm pe proiecte care îmbunătățesc condițiile în școli și spitale”, transmite primarul Timișoarei Dominic Fritz.
Astfel, reabilitarea Colegiului „Ana Aslan” include izolarea termică a pereților exteriori, a planșeului superior și a celui inferior, înlocuirea tâmplăriei. Se va monta un sistem de panouri fotovoltaice pentru consumul de energie pentru iluminat, iar o cincime din necesarul clădirii va fi furnizat din surse regenerabile.
De asemenea, eficientizarea energetică de la Clinicile Noi vizează reabilitarea termică a clădirilor Spitalului Municipal de pe strada Gheorghe Dima, nr. 5. Sunt vizate mai multe intervenții precum anveloparea exterioară, reabilitarea rețelei de apă caldă de consum, modernizarea sistemului de climatizare și ventilare mecanică și realizarea unui sistem de management energetic integrat al clădirii. Se va monta un sistem de panouri fotovoltaice pentru încălzirea apei de consum și pentru iluminatul clădirii, 5% din necesarul clădirii va fi furnizat prin surse regenerabile.
Nu în ultimul rând, reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 1 vizează izolarea termică a clădirilor unității, înlocuirea tâmplăriei existente, a iluminatului cu un sistem LED, a instalației de încălzire și a conductelor de distribuție a apei calde.
Până acum, Primăria Timișoara a depus 16 proiecte de investiții pentru finanțare prin fonduri europene în valoare totală de 220 de milioane de lei.
Pe aceeași temă:
Primăria Timișoara caută firmă care să reabiliteze termic Liceul Calderon
FOTO. Școala Generală 30 va primi elevi în containere și după finalizarea lucrărilor de extindere
O singură firmă este interesată să reabiliteze acoperișul unui corp al Liceului Calderon
Trimite articolul
XSi promisiunea pentru reabilitarea Liceului Henri Coanda unde ramane ?! O noua minciuna…o amagire.. Vai si amar!!! Cautati prin toate institutille orasului si nu exista sa nu aflati absolventi ai aceatui Liceu .. De la judecatori pana la conisilieri locali .. A fost unul din cele mai bune licee din judet.. Arati mai mult respect, daca vreti sa fiti respectati!! Sa promiti si sa nu te ti de cuvant… Rusine .. primaria Timisoara si primar Fritz.. Ce cauti aici oare?!?! Habar nu ai despre istoria orasului asta.. Amagesti oamenii .. liceenii .. Copilul meu de 18 ani .. invata in banca in care am absolvit eu liceul in anul 1985 .. Sti ce inseamna asta, domnule primar?! Geamurile claselor, acoperisul sunt de la infiintarea liceului…. Atelierele scolii, candva mandrie a liceului, sunt aproape de neutilizat .. Mare rusine , sa.minti asa si sa duci cu zaharelul Liceul Coanda .. ca in PNNR , ca in … ca inn.. anul asta.. in octombrie.. in martie .. Amagiri !!!