În mai puțin de o lună au fost amplasate trei biblioteci în Secția de Oncohematologie din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, Secția de pediatrie din Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu–Severin și Secția de pneumologie din Spitalul „Dr. Karl Diel” Jimbolia.
Proiectul a fost gândit și implementat de Anca Duducea, studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” și Larisa-Andreea Vasile, studentă la Universitatea de Vest din Timișoara, specializarea Jurnalism. Mentorul și îndrumătorul proiectului este Patricia Lidia Popescu Cevei, directorul Asociației Bastionul ArtLitTim.
„Din dorința de a aduce un zâmbet pe chipul copiilor internați în spitale, ne-am propus să amplasam biblioteci cu acces ușor și gratuit în secțiile de pediatrie. Încurajăm lectura pornind de la cele mai mici vârste, conturând un spațiu adecvat și propice pentru a depăși o perioadă searbădă, dar greu de evitat din viața copiilor. Cititul are o importanță majoră pentru un viitor om de succes, iar nivelul crește dacă este inclus ca mod de viață încă din copilărie. În spitalele din România, anual sunt mii de copii internați, din diferite motive, care trebuie să suporte și să accepte tacit patru pereți albi. Un real ajutor este și pentru părinții care în felul acesta își vor ține copiii ocupați și distrați de la procesele prin care trec în perioada de internare”, transmit cele care au dat viață acestui proiect.
Bibliotecile conțin rafturi cu cărți specifice categoriilor de vârstă: 2-6 ani, 6-10 ani, 10-14 ani și peste 14 ani, unde sunt incluse cărți și pentru adulții aparținători. Studentele verifică și alimentează bibliotecile după fiecare trei luni.
Următoarea bibliotecă va fi amplasată în Secția de Psihiatrie Infantilă Timișoara.
Dacă vreți să vă implicați donând cărți noi, fiind mediu steril, puteți face acest lucru.
Pagina de Facebook „Citești, crești și te însănătoșești” vă stă la dispoziție, la fel și adresa de e-mail: cititulvindeca@gmail.com.
Citiți principiile noastre de moderare aici!