Cutia transparentă destinată strângerii de bani pentru a cumpăra medicamente copiilor cu probleme hemato-oncologice s-a întors de luni, 6 septembrie, în centrul orașului, în Piața Victoriei, chiar în spatele monumentului dedicat Revoluției din 1989. Cutia de mari dimensiuni este confecționată din material transparent.
„Banii strânși din donații vor fi folosiți pentru achiziționarea de medicamente de specialitate, care acum lipsesc de pe piața farmaceutică românească. Fără aceste medicamente, din păcate evoluția și starea de sănătate a micuților este pusă mereu sub semnul întrebării. Medicamentele nu pot fi achiziționate de pe piața farmaceutică din România datorită unor dificultăți în ceea ce privește exportul acestora de la producătorii din străinătate, datorită unor diverse motive (costuri, proceduri legale dificile care îi descurajează), iar spitalele din România se confruntă cu problematica birocrației, astfel că urmând toate procedurile necesare (licitații, proceduri care durează foarte mult timp), medicamentele nu pot ajunge în timp favorabil la copii care au nevoie urgentă de ele”, spun reprezentanții AMT.
Organizatorii încurajează cetățenii să pună monede în cutie, având ca scop îndeplinirea targetului de două tone până pe 4 octombrie.
Campania este la a doua ediție, prima desfășurându-se în 2018. A fost un real succes, deși și-au propus să strângă două tone de monede, timp de o lună, oamenii au donat mai mult. Și nu doar monede, ci și bancnote, suma finală ajungând la 32.000 de euro.
Academia Mămicilor din Timișoara a fost inițiată în 2014 și se ocupă de promovarea educației sociale la nivelul comunității și implicarea membrilor acesteia în activități de voluntariat (organizarea de evenimente caritabile pentru categoriile de persoane defavorizate: copii, tineri, adulți, vârstnici), dar și de optimizarea relațiilor dintre părinți și copii/cadre didactice și copii, prin oferirea de consiliere din partea specialiștilor. A organizat și peste 20 de campanii de donare de sânge desfășurate pe o perioadă de patru ani, cu peste 60 de voluntari implicați și având peste 2.000 de donatori în cadrul proiectului „Implică-te și schimbă destine”.
Aproximativ 35 de voluntari, studenți și absolvenți ai Departamentului de Asistență Socială, mămici, dar și cadre didactice din comunitatea locală fac parte din AMT.
editor Amala Kui
Citiți principiile noastre de moderare aici!