Sute de evenimente vor avea loc, anul acesta, la Timișoara, când orașul deține titlul de Capitală Culturală Europeană. Acestea implică participarea a zeci de mii de persoane, atât localnici cât și turiști.
Subprefectul Ovidiu Drăgănescu a vrut să știe, în ședința Colegiului Prefectural care a avut loc luni dimineață în format online, dacă Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș deține lista spațiilor în care vor avea loc evenimente în cadrul întregului program „Capitală Culturală Europeană” de anul acesta, nu doar în weekend-ul de deschidere 17-19 februarie.
„Ați primit această listă de la primărie, au fost verificate aceste locații și care prezintă riscurile cele mai mari? Sunt unele care nu sunt avizate pentru incendii sau care prezintă riscurile cele mai mari pentru incendii din punct de vedere a amplasării scenografiei etc?”, l-a întrebat Drăgănescu pe Lucian Mihoc, șeful ISU Timiș.
Mihoc a precizat că ISU nu va permite desfășurarea de activități culturale în locurile care vor prezenta un risc pentru producerea incendiilor sau altor situații de urgență.
„În cadrul planului propriu de măsuri am întocmit și este un punct separat în care vom efectua deplasări la toate aceste obiective. Lista nu am primit-o, urmează ca după toate verificările să facem o verificare și către Instituția Prefectului. Dar, în principiu, nu vom permite desfășurarea de activități în locurile care vor prezenta un risc pentru producerea incendiilor sau de producerea altor situații de urgență”, a afirmat Lucian Mihoc, șeful ISU Timiș.
„Este totuși destul de târziu dacă nu ați primit lista fiindcă intrăm în luna februarie când începe Capitala. Urgentați, totuși, să vă dea”, a răspuns Drăgănescu.
În replică, reprezentanții Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara ce aparține de municipalitate spun că locațiile au fost aduse la cunoștința autorităților chiar dacă termenul scadent este 7 februarie.
„Până în momentul de față, au avut loc două întâlniri cu reprezentanții tuturor instituțiilor, inclusiv ISU, iar următoarea întâlnire este miercuri, 1 februarie. Toate instituțiile au cerut să venim cu locațiile cu zece zile înainte de eveniment (n.r. – deschiderea Capitalei Culturale, 17-19 februarie). Toate detaliile se vor stabili exact după ziua de miercuri, 1 februarie”, ne-a declarat Anderka Iancea, purtătorul de cuvânt al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara.
Alin Petecel, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, a declarat, la ședința Colegiului Prefectural, că, în cadrul evenimentelor culturale, „se vor lua măsuri care să garanteze siguranța publică atât a cetățenilor români cât și străini”. Polițiștii îi vor avea alături pe jandarmi.
Trimite articolul
XAm aflat ca mai exista functia de subprefect. Hotul guvernului in teritoriu.