Solicitarea spaţiului pentru închiriere s-a făcut la data de 3 iunie 2015 în baza Legii 113/2015 pentru modificarea Legii nr. 334/2006, articolul 21, alin (1), (2) şi (3). Conform legii, atribuirea nu se face în mod gratuit. După semnarea contractului de închiriere Primăria Timişoara va încasa lunar nişte bani în funcţie de suprafaţă. Oricum, partidele consacrate n-ar fi acceptat o suprafaţă atât de mică, de doar 44 mp.
Să nu uităm apoi că manifestanţii care au ieşit în stradă, după tragedia de la clubul COLECTIV, au scandat şi: „Vrem partide noi!”. Partidul „Blocul Unităţii Naţionale” (BUN), fiind înfiinţat la 21 mai a.c., nu se poate spune că n-ar fi un partid nou. Precizăm că în judeţul Timiş cei mai mulţi preşedinţi de organizaţii în comune şi oraşe sunt tineri cu vârsta de până la 35 de ani. N-am aşteptat scandările străzii pentru a promova tineretul precum şi femeile. Se poate verifica faptul că se regăsesc şi la nivelul conducerii judeţene. La data de 13 septembrie a.c., când a avut loc Conferinţa Judeţeană, le-a fost accesibilă tinerilor chiar şi funcţia de preşedinte al Filialei Judeţene. A fost dorinţa lor să mai acumuleze experienţă şi apoi să intre în competiţie pentru a ocupa cea mai înaltă funcţie la nivel de judeţ. Chiar şi aşa, cetăţenii din judeţul nostru, care îşi amintesc de mine, nu vor putea spune că nu mi-am făcut datoria faţă de alegători în calitatea de consilier local la Timişoara şi de parlamentar, deputat de Timiş.
De precizat că articolul 8 din Constituţie menţionează că partidele sunt o expresie a democraţiei şi ca urmare, până se va considera oportună o modificare în acest sens a Legii Fundamentale, trebuie să acceptăm că şi „ele contribuie la definirea şi la exprimarea voinţei politice a cetăţenilor”.
Regretăm nespus de mult că unii dintre consilierii locali ai municipiului Timişoara n-au auzit de partidul „Blocul Unităţii Naţionale” (BUN), deşi acesta a avut apariţii în presa scrisă şi la unul dintre posturile de televiziune naţionale de la Bucureşti. Este adevărat că liderii partidului au folosit un limbaj civilizat atunci când şi-au exprimat unele puncte de vedere prin comunicate referitoare la evenimentele care s-au petrecut în ţară sau peste hotare. Dacă neobservarea apariţiilor în presa centrală ar putea fi de înţeles, pentru noi este surprinzător că domnii consilieri în cauză n-au văzut apariţiile partidului Blocul Unităţii Naţionale (BUN) în presa locală, care n-au fost puţine.
ING. MARDARI LUDOVIC – PREŞEDINTELE FILIALEI TIMIŞ A PARTIDULUI
„BLOCUL UNITĂŢII NAŢIONALE” (BUN)
Articole pe aceeași temă:
Un partid de care n-au auzit nici alesii locali ar putea primi sediu de la Primaria Timisoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!