Evenimentul a reunit în datele de 6 și 7 mai 2017 echipe din Cluj-Napoca, Galați și Timișoara. Rundele preliminare au avut loc la Facultatea de Drept, iar marea finala în cadrul Universității de Vest din Timișoara.
„Acest eveniment, specific asociației ELSA Timișoara, reușește să devină din ce în ce mai calitativ, aducând în scenă echipe din ce în ce mai pregătite, jurați din ce în ce mai profesioniști, spețe care mai de care mai de interesante, care ajută să inspire și mai mult atmosfera de proces”, transmit organizatorii.
A fost prezent și un complet de judecată, un juriu, care a fost format din conf. univ. dr. Raluca Bercea, asist. dr. Sorina Doroga şi lect.univ.dr. Andreea Verteș-Olteanu.
„În ceea ce privește speța pe care au avut-o de disecat cele șase echipe de studenți în rundele preliminare, aceasta a fost inspirata din expoziția «Our Body: Universul Interior», deschisă la Muzeul Banatului – Bastionul Theresia din Timișoara și vizitată deja, în alte țări, de peste 50 de milioane de persoane. Expoziția este, însă, controversată, în măsura în care s-a susţinut că folosește corpuri și organe umane reale, motiv pentru care, în unele țări, a fost interzisă”, transmit organizatorii, reprezentanții ELSA Timișoara.
Cât privește marea finală a acestui concurs, primele două echipe clasate au primit noua speță cu două ore înaintea concursului, aceștia reușind să se întreacă pe ei înșiși și să redacteze într-un timp atât de scurt niște pledoarii demne de cei mai de succes avocați.
Locul I a fost câștigat de echipa de la Facultatea de Drept, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, formată din Călin-Ștefan Haiduc și Ioan-Mihai Nițulescu, urmând ca locul II să fie câștigat de echipa formată din Adela Monica Peicuți și Andreea Iulia Marton, studente la Facultatea de Drept, din cadrul Universității de Vest din Timișoara.
Totodată, premiul de cel mai bun pledant i-a revenit studentei de la Facultatea de Drept din Timișoara, Adela Monica Peicuți.
Citiți principiile noastre de moderare aici!