„Cartea lansată azi pune sistemul sanitar românesc în contextul european, al Uniunii Europene. Prezintă foarte multe informaţii utile şi soluţii pentru cei care vor să lucreze în străinătate în domeniul sanatatii. Este prezentat pe larg modul în care se recunosc diplomele, felul în care se face recunoaşterea calificărilor profesionale. Cred că soluţii pot găsi şi decidenţii sistemului sanitar românesc, dacă vor parcurge capitolul privind organizarea sistemelor sanitare în ţări precum Marea Britanie, Olanda, Germania şi Spania.Volumul se adresează în primul rând celor direct interesaţi, studenţi sau cei care au legătură cu managementul în sanatatea publică, profesioniştii din domeniul sanitar, medici”, a spus Cristian Buşoi.
De celalată parte, prof. dr. Cristian Vlădescu a început prezentarea cărţii prin a răspunde unei întrebări legate de cel mai bun sistem de sanatate din Uniunea Europeană.
„Nu s-a inventat sistemul care să meargă bine la noi. Ce avem azi în sanatate, în România, e o mixtură între sistemul german, englez, cel al Statelor Unite, ceva francez, implementate româneşte. Cartea mai pune starea de sanatate a României în context european şi nu stăm bine nicăieri. În cele mai multe cazuri suntem pe ultimele locuri, de la mortalitatea infantilă până la numărul personalului sanitar raportat la populaţie”, a precizat prof. dr. Cristian Vlădescu, care a glumit adăugând că, pentru unii, drumul cel mai scurt către un sistem bun de sanatate e… avionul de Viena. Despre volum au mai vorbit doi foşti ministri ai Sanatatii: prof. dr. Ştefan Drăgulescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Timişoara, şi dr. Ovidiu Brânzan. Cartea poate fi găsită în librării la preţul de 30 de lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!