Zona Polona, care în urmă cu câţiva ani era infestată de şobolani, iar canalizarea refula la parterul blocurilor făcând aerul irespirabil, a început să se schimbe, încet, încet. Canalizarea a fost racordată la reţeaua municipală, iar anul acesta au fost refăcute drumurile şi trotuarele dintre blocuri şi chiar au fost construite mai multe parcări ecologice. Doar investiţia din acest an se ridică, potrivit municipalităţii timişorene, la peste 1,7 milioane de lei. Unul din căminele din zona Polona, de unde seara ieşeau sute de şobolani, a fost reabilitat şi transformat în cămin social, iar în cartier s-a ridicat şi un loc de joacă.
„Era o zonă mizerabilă câtă vreme Fabrica de Ulei şi Fabrica de Zahăr şi-au încetat activitatea, iar toată zona era deservită ca utilităţi de cele două fabrici. În urmă cu trei ani am tras apă şi canal (…) am făcut racordul la canalul oraşului, pentru că aici canalizarea se deversa în staţia de epurare a fabricii, care nu mai făcea faţă. Şi tot ce am promis că vom face, am făcut: am făcut drumurile, trotuarele, locurile de joacă. Ne-am străduit să le facem parcări, alei şi tot ce trebuie. Eu cred că în momentul de faţă locul arată civilizat. (…) Nu împărtăşeşc părerea unora care spun că anumiţi <<looseri>> nu ar trebui băgaţi în seamă”, a afirmat primarul Gheorghe Ciuhandu.
Întrebat de presă ce le transmite celor care susţin că aceste investiţii se finalizează acum, deoarece a intrat în campanie electorală pentru câştigarea unui nou mandat în fruntea urbei, Ciuhandu a dat asigurări că nu a venit în zona Polona pentru voturi.
„Nu am intrat în campanie electorală. Acum s-au terminat lucrările, ce era să fac, să aştept până cu o lună înainte de campanie? Aproape o dată la lună am mers prin oraş şi v-am arătat anumite chestiuni pe care le-am făcut. Şi nici nu ştiu, cinstit să fiu, câte voturi aş recolta de aici, dar nici nu mă interesează. M-am gândit că oamenii aceştia au dreptul la un confort, drept pe care îl are fiecare timişorean. Mă miră reacţia unora care ori nu sunt conştienţi de ceea ce s-a făcut, ori au rea-voinţă. Dar n-am venit pentru voturi aici, vă spun sincer”, a replicat Ciuhandu.
Şi directorul Direcţiei Tehnice a Primăriei Timişoara, Culiţă Chiş, a afirmat că Timişoara se află acum în topul oraşelor din România cu drumuri asfaltate, în municipiu mai rămânând doar câteva străzi pietruite şi pe care se va turna asfalt cel târziu anul viitor. Întrebat cum s-a putut ca anul acesta să se asfalteze atâtea străzi, Culiţă Chiş a răspuns: „Anul acesta nu a plouat aşa de mult”.
Drumarii se inghesuie la contracte de milioane, dar se impotmolesc in gropile de pe sosele
Loc de joaca pentru copiii de pe strada Polona
Alungati din corturile de pe strada Polona, unde traiau cu copiii
Citiți principiile noastre de moderare aici!