În noua clădire, care inițial trebuia să adăpostească și noua maternitate a Spitalului Județean, vor funcționa mai multe compartimente. Maternitatea se va face lângă spital (în dreapta, lângă un supermarket), așa că noua clădire pentru care se dă startul licitației competitive va adăposti Unitatea de Primiri Urgențe și SMURD, cu 58 de posturi, Centrul de Arși, având șase boxe pentru mari arși, șase rezerve pentru arși intermediari și post-critici și cinci paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, Clinica de Anestezie și Terapie Intensivă cu 27 de posturi, Blocul Operator cu 25 de săli de operație și spațiile conexe (Sterilizare, Farmacie, spații administrative și logistice, spații tehnice, adăpost ALA etc.). Pe clădire va funcționa și un heliport.
„Ministerul Sănătății a lansat procedura de licitație internațională competitivă pentru construirea clădirii de interconectare din incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” Timișoara!
Este vorba de cei 50 de milioane de euro pe care am reușit să îi obținem la sfârșitul anului 2020, cu contribuția Consiliului Județean Timiș, a Prof. Săndesc Dorel și a multor altora, de la Ministerul Sănătății prin fonduri de la Banca Mondială.
Dacă licitația decurge conform programului, vom pune piatra de temelie pentru noua clădire în valoare de 50 de milioane de euro în martie-aprilie anul acesta”, scrie Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara.
Planuri pentru realizarea noii clădiri au fost făcute publice prin anul 2016, când aceasta urma să cuprindă și noua maternitate și să conecteze Urgențele cu secțiile unde sunt repartizați bolnavii pentru evaluare și tratament.
Maternitatea se realizează separat, în dreapta clădirii spitalului, așa că noua clădire va adăposti secțiile mai sus menționate. Noua clădire care urmează să apară în zona Spitalului Județean din Timișoara va fi amplasată între actuala clădire principală a unității sanitare, Casa Austria și Ortopedie. În noua clădire este prevăzută o structură care la bază să aibă Unitatea de Primiri Urgențe, de unde cazurile se pot îndrepta direct spre toate secțiile, Ortopedie, Casa Austria, Spitalul Județean.
Trimite articolul
XTam tam din 2016…. sa ma anuntati cand e gata de dat in folosinta.
Dar un spital regional/județean NOU, pe când??? Așa, ca la Cluj, Craiova, Iași Sibiu, etc? Alo, domnu’ Nica?
Atata inghesuiti la cladiri una peste alta ca si la Spitalul de Copii. Dar locuri suficiente de parcare faceti? Vrei sa scoti pe cineva proaspat operat din spital si-l pui sa mearga pana in parcare la Billa ca mai aproape nu gasesti loc.
Pare mai degrabă o soluție încropită, precum o plomba la o măsea veche si stricata, o pingea noua la o cizma veche, văcsuită si lustruita.
Un fel de spital vintage, de care timișorenii sa se bucure in lipsa de altceva!
Sa speram ca nu va avea de suferit si calitatea actului medical, care sa rămână in aceleași categorii vestimentare, mai sus amintite.
Întreb si eu, ca un potențial “client”!
Pentru parcări a fost alocat spațiu si buget?!
Pentru ca in actuala configurație, parcările existente sunt la nivelul traficului din urma cu 50 de ani, permițând cu mare greutate găsirea unui loc de parcare pentru aparținătorii celor internați, pentru cei veniți la tratament ambulatoriu sau pentru cei veniți la urgente cu propriile mijloace de transport, asta ca sa nu mai discuta de personalul medical permanent, studenți si medici rezidenți.
Din titlu, o cladire Compacta.
Daca se poate, incercati sa o faceti doar pe parter. Sau doar subsol.
Ce atatea etaje, ca ametim?! Luati exemplu de la Iulius: “facem un turn cu 27 etaje”, dupa care “pai, facem 15 etaje acum, restul mai tarziu”.