Vă reamintim că, la începutul lunii iulie, consilierii locali au modificat o hotărâre mai veche prin care au interzis parcarea maşinilor de transport marfă cu masă totală autorizată mai mare de 1,9 tone şi a microbuzelor de transport persoane cu mai mult de nouă locuri pe drumurile publice şi terenurile aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Timişoara. Iniţial, hotărârea făcea referire doar la autovehiculele de peste 3,5 tone.
Iată cu după nici două luni, consilierii locali şi executivul primăriei revin la hotărârea iniţială, după ce s-au confruntat cu o avalanşă de plângeri din partea şoferilor care transportă marfă în Timişoara. Asta şi după ce sute de şoferi au fost sancţionaţi de poliţiştii locali fie cu avertisment, fie cu amenzi ce au ajuns şi la 2.500 de lei.
Astfel, de joi, nouă hotărâre dată de Consiliul Local Timişoara interzice din nou staţionarea vehiculelor cu o masă totală autorizată mai mare de 3,5 tone pe drumurile publice şi terenurile aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Timişoara. De asemenea, se va interzice staţionarea vehiculelor care au o lungime mai mare de 5 metri în parcările special amenajate, cu excepţia parcărilor amenajate de-a lungul drumului şi a benzilor de staţionare.
Primarul Nicolae Robu a explicat că hotărârea precedentă, într-adevăr, a cauzat mari probleme şoferilor maşinilor grele, care nu mai puteau parca niciunde în Timişoara.
„Din prisma tonajului, un număr de autovehicule care nu erau de foarte mari dimensiuni, dar erau mai grele, nu ar fi putut să fie parcate în aproape niciuna din parcările din oraș. În rest nu s-a făcut prin hotărârile anterioare nicio diferență între parcări în parking-uri la 45 de grade sau la 90 de grade și parcări în lungul bordurilor. Este o mare diferență între mașinile, chiar cele de 5 metri sau mai mari, dacă sunt parcate într-un parcaj la 45 de grade sau 90 de grade şi creează foarte mari probleme pentru cei care au de făcut manevre. Aceleași mașini, parcate în lungul bordurii, creează doar inconvenientul ocupării a mai mult de un loc standard. Noi vrem să venim și în întâmpinarea acestor cetățeni care, mulți dintre ei, din asta trăiesc. Să nu aibă toată ziua controverse cu polițiștii când sunt nevoiți să staționeze în lungul bordurilor”, a explicat Robu.
Întrebat ce se va întâmpla cu sutele de şoferi care au fost amendaţi între timp, Robu a spus iniţial că el ştie că s-au dat doar avertismente, apoi a precizat că amenda va rămâne valabilă şi va trebui plătită, chiar dacă Hotărârea Consiliului Local care a stat la baza ei a fost abrogată.
„Dacă au luat amenzi, nu se pot anula. Pentru că o amendă dată după o lege, rămâne valabilă. Se schimbă legea, nu se mai aplică”, a spus Robu.
Articole pe aceeași temă:
Peste 100 de sanctiuni intr-o singura zi pentru proprietarii de vehicule grele parcate in Timisoara
Masinile de marfa si microbuzele de transport persoane – parcarea interzisa pe strazile Timisoarei
Citiți principiile noastre de moderare aici!