Deoarece până în 30 aprilie, numele celor care vor intra în sondajele de opinie ale Uniunii Social Liberale trebuia să fie făcute cunoscute, organizaţia judeţeană Timiş a Partidului Conservator a făcut publice, joi dimineaţă, identitatea candidaţilor potenţiali care vor reprezenta formaţiunea politică în lupta pentru ocuparea fotoliilor de primar al Timişoarei şi respectiv Consiliului Judeţean Timiş.
După cum era de aşteptat, pentru funcţia de prim-edil al oraşului, în sondajele USL care se vor desfăşura începând din mai şi până în cursul lunii iulie, timişorenii vor regăsi numele Mariei Grapini, liderul organizaţiei judeţene Timiş a PC şi totodată vicepreşedinte al partidului condus de Daniel Constantin.
Mult mai surprinzător a fost însă numele celui care se va alătura liberalilor Cristian Buşoi şi Alin Nica, pe de o parte, şi social-democratului Titu Bojin, pe de cealaltă, în lupta care va decide candidatul final al Uniunii Social Liberale la preşedinţia Consiliului Judeţean. Este vorba de Costel Roman, fost ofiţer MAI, binecunoscut pentru o serie de flagranturi spectaculoase şi reputaţia de poliţist dur din perioada în care a condus Serviciul de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog.
Conservator de dată recentă, Roman, în vârstă de 52 de ani, a devenit membru al PC în 2010, ocupând actualmente funcţia de vicepreşedinte interimar al organizaţiei judeţene Timiş a formaţiunii. Cât despre şansele pe care le-ar putea avea la nominalizarea finală în condiţiile în care printre contracandidaţii săi se numără Titu Bojin sau europarlamentarul Cristian Buşoi, Roman se arată mai degrabă optimist. „Sunt oameni cunoscuţi, pentru care am o stimă deosebită. Îmi dă însă încredere numărul mare de persoane pe care le-am cunoscut în timpul activităţii mele profesionale şi care îmi cunosc rezultatele obţinute”, a declarat Costel Roman.
Fostul ofiţer se mândreşte cu câteva arestări spectaculoase, fiind autorul, în urmă cu câţiva ani, al uneia dintre cele mai mari capturi de uraniu din România, 386 kg, în urma căreia, arată candidatul propus de PC, a fost iradiat şi silit în 2005, să se pensioneze la cerere, pe motive de sănătate. Tot în dreptul lui Roman figurează şi prinderea în flagrant şi arestarea, în 1995, a trei cetăţeni italieni care încercau să pună în circulaţie la Timişoara, bancnota de 5000 lei falsificată cu efigia lui Avram Iancu, în chiar ziua în care aceasta fusese emisă de BNR.
Fostul şef al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate din Politia Timis a intrat însă în atenţia opiniei publice şi în toamna anului trecut, atunci când s-a ales cu un dosar penal pentru braconaj cinegetic, după ce fusese prins, în urma unui flagrant, cu o căprioară împuşcată în portbagajul maşinii, pe fondul de vânătoare de la Pişchia.
Politist la pensie, suspectat de braconaj in Timis
Citiți principiile noastre de moderare aici!