În 13 august, conducerea Primăriei Timişoara dădea asigurări că în circa o săptămână sau zece zile caruselul din Parcul Copiilor va fi funcţional, afirmând că este nevoie de o autorizaţie de la ISCIR şi că au fost iniţiate toate demersurile necesare pentru obţinerea respectivei autorizaţii. Au trecut două săptămâni de atunci, iar caruselul stă încă acoperit, în aceeaşi stare în care se află de mai bine de un an.
Caruselul a putut fi folosit de copii doar la inaugurarea parcului, în vara anului trecut, după finalizarea lucrărilor de reamenajare, dar un control efectuat ulterior de reprezentanţii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor a arătat că lipsea autorizaţia de la ISCIR, instituţia statului responsabilă de asigurarea măsurilor de funcţionare în condiţii de siguranţă a instalaţiilor şi echipamentelor conform prevederilor legale. Iar de-atunci, autorităţile locale nu au reuşit să finalizeze încă demersurile pentru a-l repune în funcţiune. Contactat marţi, viceprimarul Dan Diaconu a afirmat, din nou, că respectivul carusel va fi funcţional în şapte-zece zile.
Copiii nu se pot bucura oricând nici de trenuleţul de 80.000 de euro – o achiziţie a fostei administraţii – şi nici de canoe. Motivul? Primăria… duce lipsă de personal.
Viceprimarul spune că cei mici se pot plimba cu trenuleţul după un anumit program, între orele 10.00-12.30 şi 15.00-19.30. Marţi în jurul orei 12 nu era însă nici urmă de trenuleţ, chiar dacă parcul era populat. Vizitatorii se plâng că nu există niciun orar afişat în parc cu privire la circulaţia trenuleţului sau funcţionarea canoelor. Oamenii nu pot decât să le explice copiilor că nu pot da ture cu trenuleţul… pentru că nu e nimeni care să-l conducă şi că nu se pot plimba cu bărcuţele pentru că nu e nimeni care să le ofere măcar o informaţie şi uneori nici nu este apă în respectivul canal.
Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, canoele pot fi folosite între orele 12.00-20.00, cu excepţia zilei de marţi, dar şi a celei de luni dacă ne luăm după programul afişat pe o hârtie în folie la intrarea în parc. Pe respectiva hârtie scrie că parcul este închis lunea, când au loc diverse lucrări de întreţinere, iar în restul zilelor este deschis între orele 9.00-24.00.
Tot prin câteva hârtii în folie, lipite de trunchiul unui copac, vizitatorii sunt avertizaţi că apa care ţâşneşte de la fântâna amenajată în parc nu este potabilă, că „scăldatul” este interzis şi există pericol de alunecare. Lângă fântână se află o clădire care stă goală de când a fost redeschis parcul, adică de mai bine de un an. Acolo ar fi trebui să fie o cofetărie, dar consiliul local a adoptat de-abia luna trecută o hotărâre care prevede închirierea imobilului, prin licitaţie publică deschisă, pe o perioadă de 3 ani, pentru comercializarea de produse alimentare ambalate, îngheţată, produse de cofetărie şi patiserie, băuturi răcoritoare şi băuturi slab alcoolizate în incintă.
Parcul Copiilor „Ion Creangă” din Timişoara a fost redeschis în 1 iunie 2012, după investiţii de peste 2 milioane de euro. Controalele efectuate ulterior de Curtea de Conturi şi Protecţia Consumatorilor au scos la iveală mai multe nereguli legate de reamenajarea parcului, realizată în timpul fostei administraţii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!