Mandatul lui Nicolae Robu se întinde pe o perioada de opt ani. El a devenit rector în aprilie 2004. De atunci şi până în prezent Universitatea Politehnica din Timişoara a trecut prin mai multe schimbări. Nicolae Robu consideră că cea mai mare realizare a sa o reprezintă faptul că a orientat activitatea de cercetare şi educaţie în acord cu trandurile internaţionale, astfel încât Universitatea Politehnica a ajuns să fie clasificată în prima categorie valorică a universităţilor.
„S-a investit enorm – suma trece de 2 350 de miliarde lei vechi (cca. 55 de milioane de euro) – în infrastructură, reabilitându-se şi efectuându-se raparaţii capitale în cele mai multe dintre spaţiile de învăţământ şi cercetare, spaţiile administrative, spaţiile sociale şi spaţiile sportive de care universitatea dispune”, a spus rectorul UPT, Nicolae Robu.
În perioada în care Nicolae Robu a fost rector al Universităţii Politehnica din Timişoara au fost construite de la zero: biblioteca UPT, Institutul de Cercetări pentru Energii Regenerabile, corpul Maşini Hidraulice al Facultăţii de Mecanică, corpul Ştiinţa şi Ingineria Materialelor al Facultăţii de Mecanică (este în curs de construcţie), complexul de bazine de înot, hala sportivă trivalentă, sala polivalentă (este în curs de construcţie) şi parcul Polithenicii. În cei 8 ani a crescut şi numărul de studenţi ai Univesităţii Politehnica din Timişoara, în special la masterat şi doctorat.
Dacă în anul universitar 2003-2004, 91% dintre studenţii înscrişi erau la ciclul licenţă, 3% erau la masterat şi 1% la doctorat, în anul universitar 2011-2012 structura arată altfel. 74% dintre studenţi sunt înscrişi la licenţă, 21% la masterat şi 2% la doctorat. La final de mandat Nicolae Robu a mai spus: „Am realizat aproape 100% din ceea ce mi-am propus. Nu am nicio nerealizare semnificativă din planul managerial. Nu am nimic să-mi reproşez”. Nicolae Robu rămâne în continuare pe o funcţie de conducere în cadrul UPT cea de preşedinte al Senatului Universităţii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!