„Timișoara la cutie” s-a născut chiar din dorul de acest oraș. Cartierul Cetate, ilustrat cu cele cinci clădiri reprezentative – Palatul Salamon Brück, Primăria Veche, fosta casă „La Leu”, Opera Română și Cinematograful Studio a fost un real succes pe plan local. Cel de-al doilea produs lansat de Habarnam este dedicat de această dată Sibiului, fiind o ediție limitată de Paști.
„Sibiu la cutie” cuprinde trei clădiri emblematice ale orașului, într-un format de miniaturi și cărți poștale. În pachet se găsesc planșele clădirilor Turnul Sfatului, Casa Artelor și Casa Haller. Prin tăiere, îndoire și lipire se transformă în miniaturi 3D și trei cărți poștale, în format A5, cu detalii ale fiecărei clădiri. Broșura de prezentare cuprinde informații despre Sibiu și despre cele trei clădiri în limbile română, germană, maghiară și engleză, venind în întâmpinarea caracterului multietnic și multicultural al orașului.
„Prin Sibiu la cutie aveți posibilitatea de a face un cadou deosebit de Paști copiilor, prin care familiile să petreacă timp de calitate împreună, învățând despre arhitectura și istoria orașului, prin joacă. Mai mult decât atât, acesta poate fi și un cadou de suflet pentru prietenii sau membrii familiei, care anul acesta nu pot călători acasă din cauza pandemiei, dar cărora, acum le puteți trimite o bucățică din oraș, oriunde s-ar afla, alinându-le dorul de casă”, declară Elisabeta Varga-Piatek, inițiatoarea proiectului.
Grafica tuturor materialelor este realizată de Dan Ungureanu, ilustrator de cărți pentru copii, iar la realizarea materialelor contribuie și o mână de oameni creativi din Timișoara, Simeria și Câmpulung Muscel. În documentarea privind clădirile alese, ajutorul a venit și din partea Sibiu City App, o aplicație care oferă posibilitatea de a face un tur al Sibiului.
O parte din centrul istoric, la tine acasă
„Sibiu la cutie merită atenția dumneavoastră deoarece: este un cadou special pentru copiii pasionați de arhitectură, construcții, lucru manual. Dezvoltă atenția, memoria, vocabularul, cultura generală și nu în ultimul rând încrederea în sine. Stimulează discuțiile despre oraș și clădirile lui, despre cum ar trebui să fie spațiul public, spații verzi vs. spații construite, despre accesibilitate, dimensiuni/arhitectură/profesii etc. Este un suvenir fără pereche ce aduce, la propriu, o parte din centrul istoric al Sibiului la tine acasă. Poate fi trimis aproape oriunde în lume. Este un produs românesc creat în patru limbi: română, engleză, germană, maghiară”, mai spune inițiatoarea proiectului.
Acum, când ieșitul la plimbare prin oraș este limitat, Sibiu la cutie oferă posibilitatea de a face un tur al orașului.
Foto: Timișoara la cutie
Articole pe aceeași temă:
Citiți principiile noastre de moderare aici!