Cititorul nostru spune că a făcut zeci de sesizări împreună cu vecinii, dar polițiștii locali nu i-au luat în seamă.
„Locuiesc pe strada Ion Neculce din Timișoara. Vă rog să mă ajutați să le facem o «reclamă» persoanelor care au devenit «stăpâni» pe drumurile publice, își fac «schrot» pe străzile Timișoarei cu un tupeu de neimaginat. Poliția Locală nu face nimic! Am făcut împreună cu vecinii zeci de sesizări, pur și simplu nu știm ce să mai facem. Sunt mașini abandonate fără numere, pe butuci, cu gunoaie în ele, unele sunt acolo din august 2014, ca dovadă apar pe Google Street View”, ne-a scris cititorul tion.ro.
La aproape o săptămână după ce Poliția Locală a fost sesizată de mass-media, oamenii legii și-au amintit aparent și de sesizările celor ce locuiesc pe strada Ion Neculce. Rablele din zona Lunei nu pot fi încă ridicate.
„Un caz în care mai multe mașini sunt nemișcate este cel prezentat în mass-media locală pe str. Ion Neculce, unde un cetățean a semnalat existența unui număr mare de autovehicule abandonate, care ocupă locurile de parcare, fiind și degradate. Este vorba despre unsprezece mașini, parcate pe strada respectivă, între numerele 15-20, în cazul cărora au fost deja aplicate somații, trecându-se la identificarea proprietarului. Procedurile sunt în derulare, motiv pentru care nu se pot ridica imediat. Poliția Locală atrage atenția posesorilor de autovehicule să respecte legislația în vigoare, deoarece riscă și sancțiuni de până la 2.000 de lei în cazul în care nu se conformează somației de a elibera domeniul public de astfel de epave”, transmit reprezentanții Poliției Locale.
Pe de altă parte, dacă în cazul străzii Ion Neculce au zărit rablele abia după trei ani, oamenii legii susțin că au permanent în atenție problema autovehiculelor abandonate sau fără stăpân din oraș.
La ora actuală, în cadrul Serviciului Circulație Rutieră, sunt înregistrate un număr de 165 de rable, care se află în proceduri de verificare și stabilire a identității proprietarilor ori de declarare a abandonului.
„De asemenea, pentru peste 40 de autovehicule au fost întocmite dispoziții de ridicare de pe domeniul public, fapt care s-a și întâmplat cu sprijinul Drumuri Municipale SA. Poliția Locală subliniază că în cazul tuturor acestor autovehicule trebuie respectate procedurile prevăzute de lege pentru a se putea determina dacă un autovehicul poate sau nu să fie ridicat de autorități de pe domeniul public, motiv pentru care termenele care trebuie respectate se pot prelungi la câteva luni, astfel că autovehiculele nu pot fi ridicate imediat de pe străzi”, concluzionează oamenii legii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!