Învață să economisești cu un scop precis!
Mulți dintre cei care fac economii încă nu au învățat că și această operațiune se realizează avându-se în vedere un scop precis. Nu este de ajuns să strângem bani (pentru că această înseamnă că facem o serie de eforturi, ne restrângem și ne limităm în privința anumitor dorințe) fără să avem un obiectiv. Începând de la banalele motivații de genul strâng bani pentru facultatea la care va merge copilul sau pentru a-i cumpăra o mașină ori pentru a achiziționa obiecte electrocasnice de calitate superioară și până la cele pe termen și mai lung, precum un supliment pentru pensie sau posibilitatea de a beneficia de servicii medicale de calitate înaltă la bătrânețe, trebuie să facem economii într-un anumit scop.
Cei care economisesc pentru că așa este bine (chiar dacă este un lucru pozitiv) nu reușesc să facă economii la un nivel corespunzător, ci doar pretind acest lucru. În acest sens se poate observa faptul că modul de economisire este dezorganizat, nu se realizează în mod constant, la un procent stabil lunar și nici nu este corelat cu o acțiune de scădere a cheltuielilor sau diversificarea veniturilor. Adică, acest lucru înseamnă că persoana respectivă nu face nimic altceva decât să se joace de-a economisirea, iar acest lucru se mai poate observa din faptul că își ține banii strânși „la îndemână”.
Tocmai pentru că în acest mod va putea dispune de aceștia cu prima ocazie când are nevoie de bani. A face economii înseamnă să-ți pui dorințele pe modul de stand-by, dar nu pentru totdeauna, ci pentru o perioadă determinată, până când vei strânge banii necesari pentru a le duce la îndeplinire. De asemenea, banii ținuți „în casă” nu înseamnă că faci economii, ci că ai la îndemână o sumă de bani pentru diverse cazuri de urgență, care, în mod normal, sunt acoperite și luate în calcul atunci când îți stabilești bugetul de cheltuieli lunar. În plus, dacă ți-ai propus să economisești, atunci trebuie să-ți deschizi un cont de economii sau să plasezi banii economisiți în diverse instrumente financiare care să îți ofere posibilitatea de creștere a valorii economiilor.
Economisește în mod corect, asigurându-te că banii pe care îi strângi au un scop pentru care vor fi utilizați, fiind un element motivator pentru a scădea cheltuielile lunare și pentru a găsi noi resurse de diversificare a câștigurilor. Nu economisi niciodată „după ureche”, pentru că economisirea înseamnă un plan bine stabilit, care odată respectat îți va oferi maximul de beneficii pe termen lung!
(97493)
Citiți principiile noastre de moderare aici!