Ei sunt directorii unităților de învățământ din Timiș, posturile fiind ocupate atât prin concurs, cât și prin numire. Încă nu există un director la Liceul „Azur” din Timișoara, după incidentul cu fosta directoare în urma căruia și-a dat demisia, dar se așteaptă o numire care să fie aprobată în curând. La Colegiul Național Bănățean, în locul directorului Sorin Ionescu, care a luat postul prin concurs, dar a fost ulterior numit subprefect de Timiș, a fost numit Tănasie Alexandru, profesor de matematică din cadrul colegiului, cu o experiență de 25 de ani în învățământ.
Pentru cele 91 de funcții de director ocupate prin concurs puteți vedea rezultatele AICI.
Un nou concurs pentru posturile vacante
O nouă sesiune a concursului de director și director adjunct se organizează în lunile ianuarie – aprilie, iar ISJ Timiș a publicat deja lista posturilor vacante care pot fi ocupate prin concurs.
Dosarele se pot înscrie deja în platforma dedicată, până pe 25 ianuarie. Proba scrisă va avea loc pe 18 februarie, iar interviul în perioada 16-25 martie. Toate detaliile despre organizare și desfășurare le puteți găsi AICI.
Pe aceeași temă:
Directoarea Liceului Azur și-a dat demisia după neregulile sesizate de personalul școlii
VIDEO. Sorin Ionescu, oficial subprefectul județului Timiș. A depus jurământul
Trimite articolul
XAveti grija la moisil, e o nevasta de psd-ist .. ceva grotesc!!!! A dat afara profesori buni si a angajat tineri de 20 de ani. Zero experienta.
-
Nu ca cea dinainte a fost mai buna. O tanti total depasita atat de functia ce o avea cat si de materia ce o preda la clasa. Stia doar sa dea vina pe elevi si sa se creada zeu fiindca era profesoara de informatica (cel putin in relatia cu elevii)
-
Nu a dat nimeni pe nimeni afară, să nu facem comentarii acolo unde nu ne pricepem si nu stim
Prea multi directori,prea mari salariile acestor directori,concursurile pentru posturile de directori foarte permisive,mult prea multe scoli cu prea putini elevi,absente mult prea multe,calitatea invatamintului mult prea redusa,acesta este tabloul,iar acesti surogati de profesori,cu foarte mici exceptii nu fac decit sa ceara salarii mai mari,refuza sa se vaccineze si pun in pericol sanatatea tuturor,cheltuieli uriase mai ales in contextul scumpirilor la curent electric si gaz metan , bani platiti de stat cam de pomana.
-
@decebal Orice scoala trebuie sa aiba director. Nu exista sa nu se aleaga unul ca nu corespunde criteriilor tale inalte.
-
Trebuie sa fie cite un director , unul , nu sapte, pentru o scoala cu elevi,pe la tara sint scoli cu citiva elevi si doi directori , si , da, criteriile trebuie sa fie nu inalte , ci foarte inalte,pentru ca invatamintul in ultimii vreo 20 de ani este o catastrofa nationala.
Poate nu ar strica ca sa iti faci o parere sa faci o vizita pe la niste scoli din mediul rural,la intimplare , poate vei constata calitatea ,, inalta ,, a procesului de invatamint,cu note date doar sa se mentina clasele si in anul scolar viitor,cu absente foarte multe care nu se pun in catalog si multe alte aspecte,cu elevi care la finalul clasei a 8 a nu stiu sa scrie si sa citeasca,nu stiu tabla inmultirii etc.-
@decebal Acei elevi sunt opriti la nivel de Examen de Capacitate (sau national sau cum dracu ii zicem ai nou). Nu exista decat director si director adjunct la o scoala, nu stiu ce 7 visezi tu. In rest invatat un pic este mult mai bine decat neinvatat deloc. Satele de care zici nu au posibiltitatea sa trimita elevii in alte locatii sa invete.
-
Atât de simplu este să fii director și atât de bine plătit că s-au înghesuit oamenii la concurs! În momentul in care ai MULT mai puțini candidați decât posturi scoase la concurs poate este momentul să realizezi că ceva nu este in regulă? Sigur că a scăzut calitatea învățământului. Dar asta nu neapărat din cauza profesorilor sau a directorilor. Când de sus se impune că dacă nu au majoritatea elevilor note de 10 ești profesor slab – asta se învață oficial: elevii trebuie să aibă note mari, altfel tu nu te-ai adaptat lor. Ceea ce înseamnă că dacă dai note mici… Probabil zbori, dacă nu ești titular. Dacă ești titular doar vei fi tratat urat. Pentru că normal că toți copiii trebuie să fie de 10!!! Chiar și analfabeții. Ce, ei nu-s copiii? Nota e făcută să se bucure și copilul și părintele, nu să evalueze ceva! Că nu mai trebuie elevul să se adapteze cerințelor, ci profesorul elevilor.Inclusiv celor cu tulburări grave, caci s-a decis integrarea tuturor celor care doresc in învățământul de masă – adică copii perfect normali pot fi trimiși de părinți la școli speciale, că au masă gratis -cunosc cazuri- iar copii cu retard sever pot fi în clase normale. Iar învățătorii și profesorii care nu au studii speciale de psihologie se presupune că știu să trateze cu ei. Da nu-i bai, că nici cursuri de informatică nu le-a făcut nimeni când, peste noapte, i-au pus să predea online. Când de zeci de ani se schimbă regulile după ce visează diverși – anul acesta până și structura anului școlar s-a schimbat peste noapte. Când manualele sunt proaste și învechite, programa arhaică iar de 2 ani încoace nimeni nu știe, când se culcă, ce noi reguli vor fi inventate pentru mâine de către cei de sus. Cu atât mai puțin directorii care de 2 ani stau și buchisesc ordine contradictorii, prost redactate și explicate, de fiecare înțelege altceva. Și, da, când salariul din învățământ nu este atractiv – pe un salariu mizer nu o să intre în învățământ cei mai buni, ci cei mai slabi. Când încă mai există școli cu wc in curte dar se presupune că de 2 ani orice școală a trecut prin perioade online – deși multi elevi nu au pe ce… Când toate astea sunt adevărate… Funcția de director de școală este foarte atractivă. De-aia se mai organizează un concurs, că s-au înghesuit oamenii pe posturile scoase la concurs!
-
-
Mai e unu care face pe professoru de muzica si nu mai stie pe unde sa se lipeasca ca muzica nu a frecventatao pe la vidu la tinut măsa de la itm cu unchiusu de la Buzias
-
@Anamaria
Învață să scri și să te exprimi.Parcă ai făcut liceul la fără frecvență la Pârcosu?