A urcat pe scenă pentru a-și interpreta textele, dar încă mai are trac și încă se lasă rugată pentru a rosti propriile texte în fața publicului. Dar scrie mult și scrie direct în engleză. Sunt scenete umoristice din viața ei de adolescentă. Învață la Liceul Teoretic Special IRIS din Timișoara, în clasa a X-a, și are caiete scrise cu diverse texte. Este doar la început…
Știe că cei care fac stand-up nu sunt oameni ușor „de înghițit”, iar glumele pot „deraia” din când în când, un exemplu recent fiind chiar palma pe care i-a dat-o Will Smith lui Chris Rock (cunoscut stand-up-er), dar se avântă în această lume, care i se pare plină de subiecte interesante și de situații care abia așteaptă să fie descoperite pentru a râde de ele.
„Eram în clasa a VI-a sau a șaptea, iar profesorul de muzică este o persoană foarte deschisă. Eu glumeam, iar domnul de muzică a văzut un concurs la Iași și a spus că e și stand-up comedy. I-am spus că mi-ar plăcea să mă duc acolo. Am făcut un număr de stand-up comedy în română, acolo, la Iași. Am fost foarte emoționată și stresată pentru că a fost prima oară când am vorbit pe scenă, eu înainte doar am dansat. Publicul m-a făcut să mă simt… Înainte de episodul Iași nu m-a mai atras deloc comedia, și viața mea devenise tragică, stresantă. Am avut o lecție la ora de engleză în care trebuia să scriem ceva – am scris o glumă, doamnei profesoare i-a plăcut, mi-a spus că îi plac textele mele. Am început să scriu stand-up în engleză. Abordez subiecte de la școală, din viața de adolescent, lucruri generale, stupide, lucrurile serioase sună mai bine dacă râzi de ele”, spune Andra Tulac.
Îi plac filmele coreene, dramă, romance, iar stand-up-ul îl vede pe rețelele sociale. A strâns zeci de texte de stand-up și le va aduna într-o carte. Deocamdată le scrie. Dar nu scrie numai stand-up…
Poveste cu pisici și carte despre fata care se trezește într-un alt univers
„Am scris Sfinx, pentru revista școlii, o mică povestioară de trei capitole – despre Sfinx – o pisică, de fapt, despre o fată care se transformă într-o pisică. Este o poveste în engleză în revista școlii, a Liceului Teoretic Special IRIS. M-am apucat de redactat o carte despre o fată care doarme și când trebuie să se trezească, se trezește și nu se poate mișca… Titlul cărții este „Cu ochii închiși” (With my eyes closed). Fata nu poate să-și dea seama ce se poate întâmpla când are ochii închiși. Ea va intra într-un alt univers, va încerca să facă „shape shifting”, acolo își va crea viața reală. Mi se întâmplă și mie. Uneori, când trag un pui de somn, nu mă pot trezi imediat, deși aud ce se întâmplă în jur…”, spune Andra.
Ce e „shape shifting” ne spune chiar Andra: „mintea ta „zboara” într-un alt univers (paralel) în timp ce tu dormi”.
Până la aparițiile editoriale care încă „se scriu”, Andra face teatru, merge la clubul din școală, unde „ne dăm seama cum ar trebui să ne exprimăm, nu să citim ca un robot de pe foaie”; scrie, are poftă de scris, și pe viitor vrea să continue să facă acest lucru, dar și să traducă operele altora.
„M-am gândit că vreau să traduc cărți pentru viitor. Pentru adolescenți și copii”, spune Andra, căreia îi place să râdă de orice și în primul rând de ea și de situațiile prin care trece zi de zi, la fiecare pas pe care îl face, în ritm de dans.
Andra glumește cu și despre multe, de la funcția adolescenților de a reține chiar și parolele părinților până la poante cu pisici sau cu profesori și exponatele din muzeu. Le veți descoperi în următoarea ei carte, iar povestea cu fata care se trezește într-un alt univers crește și ea în caietul Andrei.
Trimite articolul
XDar în românește nu se poate ?
-
Stati linistit că oricum nu sunteți publicul țintă.
Foarte progresist.
Un fluff piece pentru o figura mediocra a unei campanii de promova o figura feminina ca pe ceva vizionar…nou! deosebit!
WOW!
mi se pare foarte interesanta fizionomia ei
“uniforma” de daddy issues
faptul ca ati folosit mai multe imagini cu ea…inclusiv una in postura de “uite cum scriu ceva” demna de un articol pe prima pagina de la sectiunea PIONIERII din revista Scanteia.