Cele două echipe din Timișoara care sunt în finala care are loc în câteva ore se află în Boston, America. Este vorba despre echipa Cassiopeia, de la Liceul „Grigore Moisil” și echipa de la Colegiul Național Bănățean din Timișoara. În câteva ore vor începe concursul.
Zero Robotics este un concurs de programare pentru elevii de liceu, organizat de Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT) în colaborare cu NASA. Acest concurs constă în programarea unor sateliți (numiți SPHERES) cu scopul de a completa o sarcină anuală. Codul la care elevii au lucrat în ultimele luni va rula pe ISS (Stația Spațială Internațională), pe acei sateliți.
Finala poate fi vizionată online pe http://web.mit.edu/webcast/spheres/ în 11 ianuarie 2018 la ora 9 – ora Americii, respectiv ora 16 – ora României, transmit elevii de la Colegiul Național Bănățean, prezenți în America, alături de colegii lor de la Grigore Moisil.
Concursul se adresează elevilor de liceu din America de Nord, Europa şi Australia și presupune programarea unor roboţi sub forma unor sfere care, în meciurile contra sferelor programate de echipele adverse, să reuşească să acumuleze un scor mai mare, făcând poze oponentului, adunând puncte bonus, de energie, toate acestea în anumite condiţii de lumină, întuneric, combustibil și altele.
Dacă până acum meciurile roboţilor erau derulate virtual, pe platforma online a celor de la Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT), în finală, acestea vor fi simulate în realitate, pe Staţia Spaţială Internaţională, fiind transmise live, pe Pământ.
Roboții au forma unor sfere, pe stația spațială ei se află deja în imponderabilitate, se deplasează printr-o cameră confecționată de cei de acolo, pe bază de jeturi de CO2. Echipele participante au făcut coduri care se reparcurg în fiecare secundă. Au scris programul, codul respectiv, iar pe data de 25, cei de pe Stația Spațială Internațională vor aplica practic codul trimis de echipă pe drona lor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!