Cu toate că scopul simulării examenului de Bacalaureat este acela de a testa cunoştiinţele elevilor şi de a le arăta cum se desfăşoară probele, mulţi tineri timişeni nu au vrut să profite de această ocazie. Aproximativ 2.000 de elevi au sărit peste prima probă a Bacalaureatului. Din cei peste 5.700 de elevi de clasa a XI-a înscrişi la simulare s-au prezentat puţin peste 4.900. În privinţa celor din clasa a XII-a, din cei aproape 5.400 de elevi înscrişi, doar 4.347 s-au prezentat. Absenţele nu se trec în catalog, nici notele.
La ora 09:00, elevii de clasa a XI-a şi a XII-a, care învaţă la şcoli cu predare într-o limbă a minorităţilor naţionale, au intrat din nou în sălile de examen pentru a susţine proba la limba maternă.
Aproximativ 10.000 de elevi dau simularea Bac-ului în Timiş. Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului pentru clasa a XI-a sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică și istorie.
În cazul elevilor clasei a XII-a, disciplinele sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.
Pe 5 martie are loc proba scrisă obligatorie a profilului. Pe 7 martie va avea loc simularea probei scrise la alegere a profilului și specializării, iar pe 14 martie vor fi anunțate rezultatele.
Din luna iunie, tinerii absolvenţi de liceu vor începe adevăratele examene.
Calendarul examenelor de Bacalaureat:
26-30 mai – înscrierea candidaţilor la prima sesiune
30 mai – încheierea cursurilor pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a
10-12 iunie – evaluarea competenţelor de comunicare orală în limba română
11-13 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice de ocmunicare orală în limba maternă
16-20 iunie – evaluarea competenţelor digitale
23-27 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională
30 iunie – probă scrisă la limba şi literatura română
2 iulie – probă scrisă la limba şi literatura maternă
4 iulie – proba la alegere a profilului şi specializării
7 iulie – afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor
11 iulie – afişarea rezultatelor finale
Citiți principiile noastre de moderare aici!