Întâlnirea e duminică, de la ora 17:00, la Facultatea de Mecanică a UPT.
În spatele evenimentului sunt două organizații care promovează educația STEM și studiul tehnologiei în rândul copiilor și tinerilor. CoderDojo Timișoara este locul în care cei doi studenți internaționali au început să cocheteze cu lumea științei. Acum, ei vin înapoi acasă să vorbească despre experiența lor în străinătate, după ce au studiat în domenii precum inginerie spațială și astronomie.
„Ne place să profităm de momentele astea sărbătorești, în care, de Crăciun, de Paște, studenții timișoreni care învață în universități din afara țării se întorc acasă și, printre alte lucruri, mai au vreme și să îi inspire pe cei mai tineri decât ei. Acum, la început de an, o să avem focusul pus pe zona spațială pentru că avem doi invitați, pe Sofia Băcanu și pe Darius Nicolcea, studenți în Germania, la Universitatea Tehnică din Achen, respectiv la Universitatea din Groningen, unde studiază inginerie aerospațială respectiv astronomie, dispuși să le vorbească liceenilor, chiar și celor ceva mai mici, care, aparent sunt mai interesați, venind din partea lor mult mai multe înscrieri decât ne așteptam. Să povestească despre ce înseamnă respectivele domenii, în ce mod se pot pregăti ca și viitori candidați”, a spus Radu Ticiu, mentor în cadrul CoderDojo Timișoara.
Alături de CoderDojo este și ROSPIN – Romanian Space Initiative, care are ca scop atragerea tinerilor înspre domeniile care implică studiul spațiului cosmic și educarea populației în acest sens.
„Eu, împreună cu colega mea din Timișoara (Ina Neagu) și Radu Ticiu (mentor la Coder Dojo), am lucrat mult pentru a organiza un eveniment care sperăm să aducă entuziasm nu doar persoanelor pasionate de spațiu, dar și acelora doritoare de a învăța. Vom aduce un student la astronomie din Olanda (Darius Nicolcea) și o studentă la inginerie aerospațială din Germania (Sofia Băcanu) in Timișoara și suntem siguri ca aceștia le vor împărtăși participanților multe informații legate de studiul în afara și legate de cum se implica ei în continuare în domeniul spațial ca și studenți. Ca urmare a evenimentului, sperăm că se va mări comunitatea de pasionați ai spațiului din Timișoara și că vom putea inspira copii de gimnaziu, liceu sau chiar și din școala primară de a urma o carieră în spațiu în viitor. De asemenea, sperăm ca prin acest eveniment să facem ONG-ul ROSPIN cunoscut în Timișoara (deoarece vor urma evenimente asemănătoare în lunile ce urmează) și să ținem legătura cu Darius și Sofia pentru viitoare colaborări. Prin acest eveniment dorim să avem și mai mulți elevi și studenți care să se alăture ONG-ului nostru ca voluntari”, a declarat pentru Tion Clara Butar, reprezentant ROSPIN în Timișoara.
Accesul este gratuit, însă cei care doresc să participe trebuie să completeze ACEST FORMULAR.
Citiți principiile noastre de moderare aici!