De la începutul anului şcolar activitatea didactică a Liceului de Arte din Timişoara trebuia să se desfăşoare în noua clădire renovată de pe strada Liviu Rebreanu. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar elevii învaţă în aceeaşi clădire retrocedată din centrul oraşului. Contractul cu proprietarul expiră în data de 30 septembrie, iar din 1 octombrie municipalitatea spune că nu va mai achita utilităţile.
În acest contex, miercuri, la Inspectoratul Şcolar Timiş a avut loc o întâlnire între Consiliul de Administraţie al Liceului de Arte din Timişoara şi oficiali din Inspectoratul Şcolar. Oficialii din inspectorat spun că profesorii pot rămâne în clădirea retrocedată din centrul oraşului dacă le asigură condiţii optime elevilor pentru desfăşurarea activităţii
„Am vorbit cu doamna directoare şi Consiliul de Administraţie, dacă asigură condiţii pentru elevii de acolo, dânşii, pe proprie răspundere, pot să rămână acolo”, ne-a spus inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu. În ceea ce priveşte ameninţarea inspectorului general privind demiterea conducerii liceului, în cazul în care nu se soluţionază problema, iar elevii nu au condiţii bune de desfăşurare a activităţii, rămâne valabilă. „Ameninţarea a rămas. În primul Consiliu de Administraţie, dacă nu e rezolvată problema, ameninţarea persistă”, a adăugat Popescu.
„Eu sunt profesor din 1996. Din dăruire şi abnegaţie pentru această şcoală şi pentru profilul vocaţional am acceptat cu bucurie şi cu un sentiment de măgulire această funcţie, dar eu pot să fiu profesor în continuare. Funcţia mă motivează să lupt pentru acest liceu, cred că voi rămâne acelaşi profesor dedicat. Din punctul meu de vedere nu am greşit cu nimic”, ne-a spus directoarea Liceului de Arte din Timişoara, Veronica Adorian.
„Noi suntem dispuşi să plătim aceste utilităţi în mod direct, dacă primăria refuză să le plătească şi doreşte să le închidă. Încercăm să rămânem aici şi să plătim utilităţile. Dacă vom fi puşi în situaţia în care prin rea-voinţa regiilor autonome vor tăia utilităţile va trebui să găsim soluţii ca să ne desfăşurăm activitatea şi evident că vom ajunge dincolo, dar sper că nu vom fi puşi în această situaţie”, ne-a spus unul dintre părinţi şi membru în Consiliul de Administraţie, Tudor Vreme.
Membrii Consiliului de Administraţie ai Liceului de Arte şi oficialii din Inspectoratul Şcolar Timiş au identifcat o posibilă locaţie în care s-ar putea muta elevii Liceului de Arte din Timişoara. „Am avut o discuţie foarte ok în privinţa identificării unei soluţii pe termen lung pentru liceu care rămâne fiabilă, din punctul nostru de vedere. Este vorba despre clădirea din campusul universitar Oituz, lângă Facultatea de Arte. Acolo există posibilitatea de a obţine o clădire care este a MAPN-ului în momentul de faţă. Asta ar putea rezolva toate problemele legate de acest liceu. Dacă reuşim printr-un efort comun cu prefectura, chiar cu primăria, să putem obţine această clădire într-un termen foarte scurt să putem să facem ceea ce trebuie acolo ca ea să devină funcţională, atunci necesitatea mutării noastre pe Rebreanu nu mai este actualitate”, a mai adăugat Tudor Vreme.
O decizie finală în ceea ce priveşte locaţia desfăşurării activităţii elevilor din data de 1 octombrie va fi luată în zile următoare în Consiliul de Administraţie şi Consiliul Profesoral al Liceul de Arte din Timişoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!