Şi asta mai ales din cauză că din cele opt tabere existente în judeţ, doar două au mai rămas deschise: la Poieni Strâmbu şi la Chevereşu Mare. Celelalte nu mai sunt funcţionale. Pentru vara aceasta, pe la tabere vor trece în jur de 900 de elevi, în 12 serii. „Numărul nu e mai mic ca şi anul trecut. Celelalte tabere nu mai sunt în stare de funcţionare şi se doreşte descentralizarea lor”, a spus Flavius Nastor, directorul Direcţiei Judeţene de Tineret (DJT) Timiş.
Nici preţurile nu sunt foarte accesibile – pentru o singură zi petrecută în tabără, părinţii elevilor trebuie să plătească 52 de lei, sumă în care sunt incluse trei mese. La Poieni Strâmbu copiii dispun de terenuri de minifotbal, volei, tenis de câmp şi handbal şi pot ocupa 54 de locuri pe serie. La Chevereş condiţiile sunt asemănătoare, dar locurile sunt mai multe – 73 pentru fiecare serie. Nici cu promovarea DJT Timiş nu stă prea bine.
Dacă până acum câţiva ani oferta taberelor era prezentată în şcoli, acum Inspectoratul Şcolar Judeţean nu se mai implică. În ceea ce priveşte celelalte tabere, momentan închise, Ministerul Tineretului şi Sportului doreşte descentralizarea acestora, astfel încât ele ar putea intra în subordinea administraţiilor judeţene. Până atunci însă, elevii timişeni trebuie să se mulţumească cu oferta actuală, pentru că nu se ştie încă exact cum şi când se va face descentralizarea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!