În 7 octombrie va fi organizată Conferința Internațională „Știința în viața copiilor”. Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 17:00-20:00 în clădirea INCUBOXX, unde se vor afla peste 100 de cadre didactice, cercetători, studenți și reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale. Această conferință își propune promovarea științelor (științe spațiale, matematică, biologie, chimie etc.) și creșterea interesului în derularea de activități STEAM în rândul profesorilor și al elevilor.
Invitatul de onoare al evenimentului este domnul Gernot Groemer, director al Austrian Space Forum, doctor în astrobiologie și cercetător în domeniul explorării spațiului. Este coordonatorul programului prin care se face simulare pentru construirea primului costum spațial care va fi purtat de oameni pentru a putea ajunge pe Marte.
Printre invitații evenimentului se mai numără:
- Elisabeta Ana Naghi – consilier superior în cadrul Ministerului Educației;
- Cristina Stancu – co-manager ESERO România;
- Oana Romocea – fondator Romanian Science Festival;
- Marius Lobază – profesor la Colegiul Național Bănățean și membru Aspire Teachers;
- George Năzăreanu – biolog și artist vizual Karin’s Kids Academy.
Înscrierile la conferință se pot face completând formularul de AICI.
De asemenea, organizatorii au pregătit pentru ziua de sâmbătă, 8 octombrie, ateliere educaționale pentru elevi, ateliere pentru cadrele didactice, seri de lectură și proiecții de filme și animații care abordează spațiul cosmic. Acestea au loc între orele 10:00 – 12:00 și 14:00 -16:00 tot la Incuboxx, iar participanții vor primi adeverințe de participare la ateliere.
Mai multe detalii actualizate la zi despre program şi despre speakerii invitaţi puteţi găsi AICI sau AICI.
Atelierele și evenimentele din cadrul proiectului sunt gratuite. Proiectul face parte din programul „Educația e cheia” și este organizat de Asociația Inițiativă în educație.
Trimite articolul
Xpoti sa si mergi pe jos la timisoara, poti sa si alergi la timisoara, poti face multe chestii. orasul pute, ce-i drept, dar poti face aceste chestii. la fel ca oriunde altundeva in lume, de altfel
Oricum cei mai multi dintre tineri sant aerieni sau aiuriti numai cu capul in smartphone ,munca zero , ramane de-acum sa mai viseze si … planetar !!
Cosmos? Ne reintoarcem in sfera de influenta ruseasca la nivel lingvistic? Nu ca ar fi un lucru rau. Trimitem si noi un roman pe post de taikonaut?