Elisabeta Lipă se afă zielele acestea la Timişoara pentru a impulsiona acest proiect.
„Acestă disciplină frumoasă de aici a plecat. Avem al doilea sau al treilea an când organizăm aici campionatele naţionale de fond. Lacul Surduc se pretează din toate punctele de vedere. Eforturile sunt destul de mari, dar nu atât de mari, financiar, cât ar trebui dacă o iei de la zero. Vorbim de o pistă balizată, pontoane, sosire şi plecare – asta-i toată investiţia care ne-ar trebui acolo”, spune Elisabeta Lipă.
Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj a precizat că această disciplină a început din nou să dea rezultate la Timişoara, după ce canotajul local a avut probleme timp de mai mulţi ani.
„Avem o generaţie bună, una care promite. Performanţa este foarte grea, sacrificiile sunt pe măsură. De la an la an, canotajul în Timişoara înfloreşte. Au avut probleme cu ani în urmă, poate şi pentru că nu au o bază de pregătire. Dacă va apărea şi această pistă de canotaj, voi face tot posibilul să atragem aici un campionat european de juniori. Eu vă stau la dispoziţie cu tot ce aveţi nevoie să ne ajutăm unii pe alţii, ca această pistă să nu rămână doar în fază de proiect. Am avut numai speranţe că vreodată România va avea o pistă de canotaj, pe care să organizăm un campionat european. Numai speranţe, am fost tot în faza de promisiuni”, a mai declarat Elisabeta Lipă.
Proiectul este agreat şi de autorităţile judeţene, care vor să angreneze şi primăriile din zona Lacului Surduc.
„S-au obţinut rezultate deosebite la Campionatele Europene de Seniori. Marian Enache a fost medaliat cu aur la campionatele europene de juniori. Suntem alături de canotajul românesc. Vrem să susţinem şi să promovăm canotajul în judeţul Timiş, mai ales în zona lacului Surduc. Sunt bucucros că în Timiş se face acest proiect şi sper din tot sufletul să-l ducem la bun sfârşit. Vă asigurăm de întreg sprijinul din partea Consiliului Judeţean Timiş”, a spus şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra. vicepreşedintele CJ Timiş.
Asociaţia judeţeană de canotaj doreşte să intre în asociere cu CJ Timiş, Primăria Lugoj, Făget, Fârdea şi Traian Vuia, care vor să devină membri ai acestei asociaţii. De asemenea, ar putea fi cooptate în proiect şi Primăria Timişoara, Apele Române şi Direcţia Silvică.
Citiți principiile noastre de moderare aici!