Energia oferită de soare ne poate oferi, pe lângă lumină şi căldură, şi energie electrică. Cu o investiţie corespunzătoare, suma plătită lunar pentru furnizorul de energie electrică poate fi eliminată. Aceasta prin utilizarea panourilor fotovoltaice. Acestea convertesc energia solară în energie electrică. Prin intermediul acestor panouri radiaţia solară este transformată în energie electrică.
Printre cele mai folosite asemenea sisteme sunt cele care includ şi sisteme de stocare a energie, cele cu baterii. Aceste sisteme oferă utilizatorului necesarul de energie electrică, avantajele fiind multiple. Pe lângă faptul că oferă energie electrică gratis, sistemul este conectat la un grup de baterii şi opţional poate fi conectat la reţeaua publică de electricitate, de unde sistemul fotovoltaic poate absorbi energie pentru consum sau atunci când energia există în exces o poate debita în sistemul public.
Aşadar, energia electrică produsă poate fi utilizată fie în cadrul gospodăriei fie poate fi introdusă în sistemul public, ceea ce presupune şi obţinerea de avantaje financiare din vânzarea energiei. Un asemenea sistem poate fi utilizat cu succes la alimentarea unei case, unei ferme sau unei pensiuni, acolo unde consumul lunar este în jurul a 300 de kilowaţi/oră.
Durata de exploatare a sistemului depăşeşte 25 de ani, necesită cheltuieli de mentenanţă şi întreţinere minime, dar mai ales posibilitatea de utilizare imediată sau ulterior, energia fiind stocată în baterii. Panourile fotovoltaice pot fi amplasate pe orice tip de suport, fie că vorbim despre instalarea direct pe sol sau pe acoperişul unei case.
Compania timişoreană EETim vă oferă cele mai bune soluţii în domeniul sistemelor de panouri fotovoltaice, plus consultanţă de specialitate în domeniu.
Informaţii suplimentare se pot obţine pe pagina de internet, la adresa www.eetim.ro, la adresta de mail eet@eetim.ro, sau la sediul societăţii , pe Bulevardul Industriei nr. 4, tel 0256-291.661.
Citiți principiile noastre de moderare aici!