Contractul de proiectare și execuție pentru reabilitarea Fântânii cu Pești a fost semnat de municipalitate în iunie 2019. Licitația, a doua la număr după ce prima a eșuat, a fost câștigată de SC JDA Consult SRL, o firmă din Timișoara, cu o ofertă de 644.487 lei cu tot cu TVA, echivalentul a peste 130.000 de euro. În două luni de la semnarea contractului trebuia să fie gata proiectarea, iar în alte zece luni execuția.
„Lucrările presupun reabilitarea construcțiilor din punct de vedere structural, a instalațiilor electrice, hidraulice, se va păstra geometria acestei fântâni. Lucrările presupun în principal reabilitarea bazinului (…), realizarea unui nou concept de jocuri de apă și lumini”, spuneau oficialii Primăriei Timișoara în iunie 2019.
Raportul de expertiză a arătat că se impun lucrări de reabilitare avansate.
Fântâna cu Pești a fost consolidată anul trecut.
Despre reabilitarea acestui simbol al orașului se vorbește de peste șapte ani. Este prima lucrare complexă de la construirea fântânii în anul 1957. Inițial, fântâna a avut forma unei stele cu cinci colțuri, pe care erau așezați pești de bronz.
Următorul termen promis de administrația locală a fost februarie 2022, însă nici acesta nu a fost respectat întrucât constructorul nu și-a respectat angajamentele.
Vă reamintim că, în data de 24 mai, primarul Dominic Fritz a anunțat că șantierul nefinalizat de la Fântâna cu Pești va costa firma 3.500 de lei pentru fiecare zi de întârziere. Edilul a vorbit atunci despre un sabotaj, firma fiind deținută de un membru al PNL.
„La Fântâna cu Pești, știu că mulți timișoreni sunt revoltați că aceste lucrări nu avansează, și eu sunt la fel de revoltat ca și ei. Contractul a fost semnat în iunie 2019, atenție! Iar firma care a câștigat acest contract şi puteți citi în presă că e cu, să zicem, «pedigree liberal», şi-a asumat că va finaliza această lucrare în 12 luni și suntem în mai 2022. Două luni pentru proiectare, zece pentru execuție. Atunci lucrările au fost sistate de fostul primar, presupun că pentru că era campanie electorală şi nu voia şantier sau ştia ceva ce nu ştim noi despre seriozitatea firmei”, a declarat, în urmă cu patru luni, primarul Timișoarei.
Iată că marți, 20 septembrie, Dominic Fritz a anunțat că în curând vom putea să admirăm din nou acest obiectiv simbol al Timișoarei.
Edilul a fost interpelat în ședința Consiliului Local de către consilierul local Simion Moșiu de la PNL.
„Aș avea o propunere după propunerea de a picta gardul de la Fântâna cu Pești. Acum, aș veni cu propunerea ca respectiva firmă să înlocuiască gardul. Datorită ploilor, a intemperiilor, ceea ce au pictat copilașii aceia s-a cam distrus. Este o imagine chiar tristă în centru. Ar trebui acel gard înlocuit și să se facă un alt design sau acei elevi să facă o nouă pictură. Cum arată acum nu ne face cinste, este clar”, a fost de părere Moșiu.
„De acord și de două luni primim promisiuni săptămânale că va fi gata lucrarea. Dar acum se pare că, într-adevăr, o să ajungă și peștii refăcuți din București, zilele acestea. Deci să sperăm că nu va mai fi nevoie să refacem gardul, ci doar efectiv putem să-l dăm jos cât de curând posibil. Specialistul (n.r. – care reabilitează ornamentele în formă de pești) este din București, a fost cerința Direcției de Cultură”, i-a răspuns primarul Dominic Fritz.
Pe aceeași temă:
Firma care și-a bătut joc de renovarea Fântânii cu Pești, penalizată aspru de Primăria Timișoara
FOTO. Putem doar spera ca Fântâna cu Pești, simbol al Timișoarei, să fie gata în februarie
FOTO. Fântâna cu Pești a fost consolidată. Șantierul ar trebui să fie gata în februarie 2022
Trimite articolul
Xciordeala de bani a la frits si usr, au intins pe 2 ani contractul ca sa para ca cine stie ce lucrari au facut acolo , spalare de bani…
-
“Contractul de proiectare și execuție pentru reabilitarea Fântânii cu Pești a fost semnat de municipalitate în iunie 2019”
-
Lasa-l in pace, e analfabet functional. Nu-l intereseaza sa citeasca articolul si sa inteleaga ce scrie acolo.
-
Hmm. Licitatie castigata de o firma cu 6 angajati in 2019: daca punem 1000 de euro/salariat/luna – cat stau ei blocati cu lucrarea asta (12 luni) – ar fi o gramada de bani dati pe salarii. Sau, de fapt, cat timp sunt real ocupati doar cu asta?
2. Cum poate sa impuna directia de cultura cu cine sa se faca renovarea pestilor?