Puteți descoperi lucruri interesante în rezervația naturală ornitologică care se întinde pe 242 de hectare.
„Un traseu de cicloturism le oferă iubitorilor de natură posibilitatea de a descoperi locuri interesante, patru biciclete Eco Timiș se află, gratuit, la dispoziția turiștilor care ajung la Centrul de informare din Satchinez, iar infrastructura creată sperăm să inspire profesorii de Științe ale naturii să țină ore de clasa in aer liber și să ducă elevii mai aproape de frumusețile regiunii”, transmit cei de la Eco Timiș.
Traseul de cicloturism Timișoara- Rezervația Satchinez are 33 de kilometri, iar detaliile sale pot fi găsite aici.
Rezervația Satchinez a fost declarată arie protejată. Acest habitat natural este o reminiscență a vechilor mlaștini care acopereau până la mijlocul secolului al VIII-lea aceste ținuturi.
„Perioada în care pot fi văzute păsările în rezervație este între 15 aprilie – 15 septembrie, dar în toamnele și iernile mai blânde se întâmplă să mai rămână câte un exemplar din păsările migratoare pe aceste meleaguri. Alături de păsările care sunt stăpânul de drept al rezervației au fost văzute o serie de animale sălbatice precum: vulpea, iepurele, căprioara, porcul mistreț. Vegetația luxuriantă existentă în perimetrul rezervației propriu- zise constituie un excelent camuflaj pentru cuibărit și clocit. Ochiurile deschise de apă în mijlocul bălților sunt înconjurate de fâșii de stufăriș. Salciile și florile sălbatice în special trandafirii sălbatici completează peisajul de vis”, transmite Wikipedia.org.
Eco Timiș este un nou produs turistic, RORS-39. Proiectul a demarat în luna iunie 2017 și este implementat de patru parteneri: Centrul de voluntariat și mișcarea de protejare a naturii Pancevo (Serbia), Camera Regională de Comerț și Industrie Pancevo (Serbia), Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș (Timișoara) și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (Timișoara).
Trimite articolul
Xcele doua asociatii din Romania sunt facute din pix doar sa sifoneze banii, care este diferenta este intre ele … Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș (Timișoara) și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (Timișoara). Doar cuvantul Timis ? :))
-
se pare ca ai dreptate; pe site-ul lor traseul nu e mapat, deci de ce maninca banii?
-
Traseul este marcat pe teren. Produse ale proiectului sunt locuri de popas cu mese și bănci, turnuri de observare a păsărilor, panouri de informare și orientare,biciclete,echipamente de protecție.
-
Beni, traseul nu e complet. La traversarea centurii totul se termina subit.
-
-
-
Este o eroare a autorului. Asociația Miltonia Timișoara și APDT Timiș sunt ONG-urile din România partenere în proiect.
Localitatea Hodini este de fapt HODONI!
Traseul catre Satchinez exista numai pe hartie, ca multe proiecte de origine romaneasca. Subtravesarea centurii nu exista, cum ar trebui sa fie, conforma planului si a hartii. Trebuie luata bicicleta in spate si travesarata centura prntre masinile care gonesc cu 100km/h. SIFONARE DE BANI!