În urma recorectării lucrărilor, 246 de note au rămas nemodificate. Cele mai multe contestaţii au fost depuse la Limba Română – 246, apoi la Matematică – 81 şi la Limba Maternă – 11.
În urma recorectării au fost modificate mai multe note. Astfel, s-a constatat o diferenţă mai mică sau egală cu 0,5 puncte în plus la patru note (toate la Matematică) şi cu 0,5 puncte în minus în cazul a trei note (tot la Matematică). Trebuie precizat că cele şapte note iniţiale (patru care au primit puncte în plus şi trei în minus) au fost mai mari de 9,50.
Nu mai puţin de 71 de lucrări au primit jumătate sau chiar un punct în plus în urma recorectării (57 la Română, 12 la Matematică şi două la Limba Maternă). Şapte lucrări au fost notate însă cu jumătate – un punct în minus în urma recorectării – cinci la Română, una la Matematică şi una la Limba Maternă.
Diferenţe între 1 şi 1,5 puncte faţă de nota iniţială au fost în cazul a două lucrări, elevi cărora li s-a urcat nota – una la Română şi una la Matematică. Diferenţă între 1,5 şi 2 puncte a fost constatată în cazul unei singure lucrări, la Română – elevul a fost notat cu puncte în plus după recorectare.
La Evaluarea Naţională din 2015 au fost înscrişi 4.647 elevi, în Timiş. Dintre aceştia, 25,66 la sută au luat medii între 1 şi 4,99, 14,49 la sută – medii între 5-5,99; 15,20 la sută cu medii între 6 şi 6,99; 14,47 la sută au obţinut medii între 7 şi 7,99; 15,82 la sută au medii între 8 şi 8,99; 14,30 la sută au obţinut medii între 9 şi 9,99; iar 0,07 la sută medii de 10.
Rezultatele de la Evaluare Naţională contează în proporţie de 75% pentru admiterea la liceu. Media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.
Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la Evaluarea Naţională, totul împărţit la patru). MA = media de admitere; ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a.
În 3 iulie începe admiterea la liceu.
Calendar admitere liceu:
3 iulie: Afişarea, în fiecare şcoală gimnazială a listei candidaţilor la liceu, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere
6 iulie: Eliberarea fişelor de înscriere pentru elevii care solicită să participe la admitere în alt judeţ
6 – 8 iulie: Repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi
3 – 7 iulie: Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a şi introducerea în baza de date computerizată a datelor din fişele de înscriere.
4 – 8 iulie: Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator
14 iulie: Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015 – 2016
15 iulie: Afişarea în şcolile gimnaziale a rezultatelor/a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în liceele din judeţ
15 iulie: Afişarea de către liceu a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate
16 iulie – 24 iulie: Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!