A doua ediție a evenimentului „Primăvara Educației” va avea loc vineri, de la ora 14, la Casa de Cultură a Orașului Jimbolia.
Organizat de asociațiile „Inițiativă în Educație” și „Colț de Banat”, conferința își propune să conecteze profesorii din zona delimitată de localitățile Jimbolia, Sânnicolau Mare, Timișoara și până la granița de sud a județului (dar nu numai) cu modele de bune practici dezvoltate în mediul educațional.
Invitații „Primăverii Educației” sunt reprezentanți ai comunităților și proiectelor educaționale inEDU, MERITO, SuperTeach și Aspire Teachers, entități ce derulează programe și acțiuni cu impact inovator în educație.
„Scopul este ca procesul educațional să fie precum o primăvară perpetuă, marcat de speranță, dorință și voință de a șlefui cu cât mai multă îndemânare caracterele educabililor. De aceea, evenimentul oferă o bună oportunitate pentru dascăli de a găsi informație, inovație și inspirație”, au transmis organizatorii.
La finalul prezentărilor susținute de Marius Lobază, Andrada Mazilu și Victor Miron, participanții vor avea posibilitatea să ia parte la diferite workshopuri educaționale. Atelierul „D-ale învățătorilor” (destinat învățătorilor) va fi susținut de prof. înv. primar Alina Iga și Mona Vlai, iar „Bullying: Prevenție și intervenție” (dedicat profesorilor de gimnaziu și liceu) va fi facilitat de Daniela Doru.
De asemenea, prof. Adriana Bălaj va realiza atelierul „Cum pot să cresc implicarea elevilor mei?” (pentru profesori de gimnaziu și liceu), iar prof. înv. preșcolar Mariana Cristina Țerescu va vorbi despre „Gentuța cu praf de stele – schimb de bune practici pentru educatoare”.
Atelierul „Predare STEAM pornind de la povești” va fi susținut de prof. înv. primar Andrada Mazilu și Bianca Boroș. Fiecare dascăl participant va avea posibilitatea să se înscrie la unul dintre aceste ateliere.
„Primăvara Educației” este finanțată de Primăria și Consiliul Local Jimbolia împreună cu mai mulți parteneri.
Citiți principiile noastre de moderare aici!