Cu ocazia exercițiului a fost verificată și starea echipamentelor de intervenţie folosite la inundaţii. Exercițiul a avut loc pe râul Bega, la Topolovățu Mic, în Timiș. A intervenit personal de la Centrul de Intervenție Rapidă (CIR) și de la Formația de lucru Topolovățu Mare, cu mijloace de intervenţie operativă aflate în dotarea ABA Banat.
„Exerciţiul de simulare a avut un scenariu, conform căruia în urma precipitațiilor puternice înregistrate în bazinul superior și mijlociu, pe râul Bega s-a format o viitură importantă. Prognoza hidrologică indică debite foarte mari și niveluri peste faza a III-a de apărare (cod ROȘU) care pot duce la deversarea digurilor în sectorul Topolovățu Mic, cu riscul inundării localității Topolovățu Mic. În acest scenariu de simulare, angajații responsabili cu monitorizarea digurilor pe acest sector au depistat două puncte vulnerabile pe digul de pe malul stâng al Begăi unde s-ar putea produce deversarea”, transmit reprezentanții ABAB.
Pentru a evita deversarea digului, angajații Centrului de Intervenție Rapidă (CIR) și a Formației de lucru Topolovățu Mare au desfășurat în punctele critice două baraje mobile: un baraj Aqua Stop, adică panouri mobile din plăci de aluminiu asigurate cu folie din material plastic și un hidrobaraj, care are proprietatea de a se mula pe suprafața solului, confecționat din materiale rezistente.
Trimite articolul
XAstia de unde au mai aparut?
sa se dea timpi de lucru
alt kkt cu care sifonatii bani publicii
de asta s-au schimbat si directorii de la ape din mai multe judete acum cateva zile, cu unii ce nu ai nici o pregatire in domeniu….ca urmeaza si inundatii…