Demonstrația voluntarilor a început cu o misiune de salvare. În urma unei furtuni puternice, mai multe resturi vegetale, printre care și bucăți de lemn, au ajuns în apa canalului Bega și au pus în pericol una dintre ambarcațiunile vaporetto, plină cu pasageri. Acesta a fost scenariul în baza căruia au acționat voluntarii. Căpitanul ambarcațiunii a fost cel care a dat alarma, când a semnalat că resturile vegetale au blocat elicea vaporașului. La apel au răspuns voluntarii, care au intervenit în sprijinul pasagerilor, dar și pentru a stabiliza ambarcațiunea în pericol.
Paramedicii au fost primii care au pătruns la bordul ambarcațiunii, pentru a acorda primul ajutor pasagerilor. Scafandrii formațiunii și membrii echipei tehnice au intervenit pentru a preveni inundarea flotorului și pentru a stabiliza vaporașul. Victimele au fost evacuate și transportate către mal, sub privirile atente ale timișorenilor care au asistat la exercițiu.
“Astfel de exerciții tactice în teren au rolul verificării timpilor de reacție, îmbunătățirea tehnicilor folosite în abordarea situațiilor de urgență reale, cât și menținerea operativă a personalului și tehnicii de intervenție din cadrul formațiunii de voluntari SALVO Timișoara. Având în vedere cooperarea SLAVO cu ISU Banat al județului Timiș, rolul acestor exerciții a fost întotdeauna și acela de a dovedi o abordare responsabilă, rapidă și cât mai eficientă în cazul solicitărilor reale în care ne-am câștigat în nenumărate ocazii încrederea și sprijinul colegilor profesioniști din cadrul structurilor guvernamentale responsabile pentru toate situațiile de urgență din România, respectiv ISU Banat”, au transmis reprezentanții SALVO.
Citiți principiile noastre de moderare aici!