Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara îi anunță pe cei care dețin proprietăți pe coridorul de expropriere al „Variantei de ocolire Timișoara Sud” că s-a stabilit programul de întrunire pentru Comisiile de Expropriere constituite în baza Legii nr.255/2010, pentru a finaliza exproprierile suplimentare declanșate prin HG 1742/2020. Proprietarii de teren se vor putea întâlni cu membrii comisiilor de expropriere din cele șase localități traversate de centură, astfel:
- Sânmihaiu Român: 14 – 15 septembrie
- Moșnița Nouă: 16 – 17 septembrie
- Ghiroda: 20 – 24 septembrie
- Șag: 27 septembrie – 1 octombrie
- Timișoara: 4 – 15 octombrie
- Giroc: 18 – 30 octombrie
Proprietarii trebuie să aibă asupra lor actele de proprietate și documentele de identitate. Comisiile vor emite procesele-verbale și hotărârile de stabilire a despăgubirilor pentru fiecare imobil expropriat. Aceste acte sunt necesare pentru despăgubiri.
„Totodată, anunțăm că a fost publicată în Monitorul Oficial 783/13.08.2021 și Hotărârea de Guvern nr. 834/2021 pentru corectarea HG nr. 933/2019 (prima HG referitoare la exproprierile pentru acest obiect de investiții). HG nr. 834/2021 modifică Anexa 2 a HG nr. 933/2019, în sensul actualizării, în condițiile legii, a elementelor de identificare și a sumelor individuale aferente despăgubirilor. Odată cu ședințele Comisiilor de expropriere amintite anterior, vor fi emise procesele-verbale și hotărârile și pentru imobilele respective, astfel încât să se poată realiza plata pentru toți proprietarii afectați”, mai transmit reprezentanții DRDP Timișoara.
Detalii suplimentare se pot obține la Serviciul de Exproprieri al DRDP Timișoara, la numărul de contact 0256.246.627.
Pe Centura Sud a Timișoarei, lucrările sunt realizate în proporție de peste 30%, iar în curând se va așterne primul strat de asfalt în zona Chișoda.
Lucrările pe șantierul Centurii Timișoara Sud au demarat, teoretic, în 25 martie 2020, când a fost semnat ordinul de începere. Într-un an și trei luni de șantier s-au făcut doar 27,4% din lucrări, iar reprezentanții CNAIR au recunoscut că acestea sunt întârziate din cauza „slabei mobilizări a constructorului”. Conform contractului, centura trebuie să fie gata în 24 de luni, deci în septembrie 2022. De proiect și execuție se ocupă firma Tirrena Scavi Spa, iar valoarea contractului depășește 60 de milioane de euro.
editor Amalia Kui
Pe aceeași temă:
FOTO. Centura Timișoara Sud, aproape de primul strat de asfalt în zona Chișoda
Trimite articolul
XPai daca exproprierile se finalizează abia acum atunci cum sa se fi mobilizat mai bine constructorul?
-
acolo unde s-au facut deja expropierile!
Daca nu ma insel, odata decise prin hotarare de guvern exproprierile, acestea ar trebui sa fie executorii, despagubirile putand fi acordate ulterior. Constructorul poate lucra cam pe toata lungimea centurii. Dar se cam trage pe fund.
CARE CENTIRA E O GLUMA NICI IN 2025 NU E GATA !
-
Vorbeste mai incet
Dacă Sucevenii au început exproprierile pe o lățime de 100 de metri, în perspectiva necesității a minimum trei benzi pe sens, aci pe ce lățime se face?