Decizia concernului german de a se extinde a venit la doar câteva zile după ce Continental a primit autorizaţia de mediu pentru fabrica timişoreană. Asta, după ce unitatea de producţie a funcţionat, mai bine de trei ani, fără a deţine această autorizaţie, din cauze administrative, spun nemţii. În martie 2006, fabrica de anvelope a rămas fără autorizaţie de mediu din cauza unei întârzieri de patru zile la nivel intern, privind validarea anuală a autorizaţiei de mediu. Societatea a fost nevoită să reia procesul de autorizare de la zero.
Continental Automotive Products a fost acuzată de timişoreni că poluează zona rezidenţială unde funcţionează fabrica de anvelope. În momentul dobândirii autorizaţiei, companiei germane i s-a cerut realizarea unui program de conformare în vederea soluţionării problematicii mirosului generat de desfăşurarea activităţii, am aflat de la reprezentanţii Continental. „Conform legislaţiei romaneşti în vigoare, fabrica Continental Automotive Products SRL funcţionează legal încă de la înfiinţare, din anul 1999. Deşi procesul de obţinere a autorizaţiei de mediu s-a prelungit pe o perioadă mai lungă, Continental AP a respectat întotdeauna toate reglementările romaneşti şi europene în vigoare”, spune Adoreea Gruescu, External Communication în cadrul societăţii timişorene.
Revenind la audierea publică, aceasta va avea loc în data de 26 noiembrie, cu începere de la ora 16.30, la sediul societăţii. Se doreşte completarea ciclului de producţie a anvelopelor. Se va realiza extinderea halei unde se amestecă materia primă necesară anvelopelor (mixing RM) şi a unui depozit pentru aceasta, plus silozuri, un rezervor de ulei şi remodelarea căilor de acces rutier în incintă. La încheierea acestui proiect, numărul de noi locuri de muncă oferite va fi de peste 200 – ingineri, operatori, tehnicieni.
Citiți principiile noastre de moderare aici!