Evaluarea făcută de SNSPA clasează Facultatea de Construcții din Timișoara pe primul loc după mai multe criterii: calitatea resursei umane, impactul si performanța activității științifice, fondurile atrase pentru cercetarea științifică, capacitatea instituțională și de cercetare.
Începând cu anul 2017, tot mai mulți studenți s-au îndreptat spre specializările Facultății de Construcții din Timișoara, astfel că instituția a apreciat că numărul de studenți a crescut cu 17% în 2018, cu 48% în 2019, respectiv cu 83% în 2020. În anul 2020, admiterea la Facultatea de Construcții a reprezentat cea mai mare creștere din UPT. Domeniul construcțiilor rămâne unul ofertant din perspectiva cererilor de pe piață și din punct de vedere al beneficiilor salarizării.
Facultatea de Construcții din cadrul Politehnicii timișorene s-a înființat prin Decretul Lege nr. 3134/11 din noiembrie 1941, cu specializarea Construcții civile și industriale. Printre academicienii care și-au pus amprenta asupra facultății se numără: Pompiliu Nicolau – construcții hidrotehnice, Nicolae Maior și Laurențiu Nicoară – infrastructuri pentru transporturi, Dan Mateescu – construcții metalice și Constantin Avram – beton armat.
Trimite articolul
XCinste lor! Incet, incet ne ridicam si noi!
Bravo U.P.T. ! Parca spuneau unii ca in Tm totul a decăzut,am pierdut bătălia cu alte orașe atât economic,in educație, dezvoltare,etc…ete că nu este așa !
Mult lăudatul Cluj-Napoca este pe locul 5 in acest clasament :))…? Iași, București… acuși îi intrece si Petroșaniul :))